Este clar că şeful Serviciului Pieţe nu face faţă funcţiei

Marin Florea este director al Serviciului Public Pieţe, Târguri şi Oboare (SPPTO) din 2014. Atunci a susţinut un concurs la care a fost singurul candidat şi a obţinut la proba scrisă 74,46 de puncte din moxim 100 de puncte. Fostul primar a semnat decizia de numire, iar Marin Florea nu a mai plecat vreodată de pe post. El se ocupă, prost, după cum a remarcat toată lumea, de pieţele şi târgurile care arată aşa cum ştim cu toţii. Din 2014 încoace nu am mai auzit de vreun concurs, de vreo evaluare a performanţelor sale, după cum nici eu şi nici alţii nu au auzit de vreun criteriu de performanţă pe care Marin Florea să fie obligat să-l respecte. În aceste condiţii ne mai mirăm că şeful SPPTO  îşi face treaba aşa cum mi-o face?!

De-a lungul anilor a căpătat experienţă şi o adevărată dexteritate în a trece peste primari şi peste consilieri, răspunzând întrebărilor acestora cu tupeu, nonşalanţa dată de neştiinţă şi o siguranţă care nu ştiu, deşi intuiesc, pe ce se bazează.

Îmi amintesc de momentul în care consilierul Ionel Păunescu l-a întrebat despre ceea ce se petrece la Piaţa Ivancea, iar Marin Florea l-a invitat, deloc polticos, să nu mai treacă pe acolo dacă nu-i place cum arată piaţa. La ultima şedinţă de Consiliu un alt consilier, Bogdan Marina, l-a întrebat cum s-a gândit să eficientizeze activitatea, pentru că se discuta despre încasările mici din pieţe, iar Marin Florea nu a răspuns. Anul trecut, la începutul pandemiei, când numărul infectărilor creştea spectaculos şi se luau măsuri peste tot, în Piaţa Centrală din Curtea de Argeş exista un singur afiş, pitit după un colţ, în care oamenii erau îndemnaţi să respecte măsurile, iar Marin Florea ne spunea că „oricum nu le respectă nimeni”.

Primarul şi toţi consilierii locali din 2014 încoace au avut ceva de reproşat şefului Serviciului Pieţe, dar acesta a rezistat, eroic aproape, şi nu a plecat. Nu a făcut nimic din ce i s-a spus, dar nici nu a plecat din funcţia pe care e clar că nu o mai poate ocupa. Poate după o evaluare serioasă, poate după realizarea unui plan de management profesionist, poate după ce va demonstra că e capabil să se ocupe de un serviciu esenţial pentru argeşeni.

Omul pare să se gândească la faptul că acel concurs la care a fost singur l-a aranjat pe viaţă. Şi, dacă nu se iau măsuri, aşa va fi. Marin Florea va ieşi la pensie (o pensie mare, căci e revoluţionar(?!) şi ia leafa cea mare întreagă), va merge la clubul pensionarilor şi se va lăuda cu binele pe care l-a făcut oraşului. Între timp, în pieţe şi târguri ştim cu toţii cum e. Oricum, numai bine nu.

Laura Ilie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email