Eroii căzuţi în Primul Război Mondial, omagiaţi la Curtea de Argeş

Cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, Ministerul Apărării Naţionale a organizat acţiuni comemorative dedicate eroilor care au căzut în luptă sau în prizonierat în timpul acestei conflagraţii. Ceremonii militare şi religioase în memoria celor peste 330.000 de militari care şi-au dat viaţa pentru ţară în acest război au fost organizate pe întreg teritoriul naţional.

Locuitorii Curţii de Argeş au avut posibilitatea să asiste, vineri, la ceremonialul militar şi religios organizat de Batalionul 33 Vânători de Munte Posada, în colaborare cu instituţiile abilitate. Astfel, pe platoul din faţă Bisericii Domneşti a avut loc o ceremonie de “Rostire solemnă a numelor eroilor căzuţi în Primul Război Mondial”. Manifestările au debutat cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi, salutul drapelului şi trecerea în revistă a Detaşamentului de Onoare, după care, personalităţi militare, ale vieţii culturale, politice şi sociale, au dat citire unor liste cu numele militarilor români, eroi, morţi în Primul Război Mondial, ale căror oseminte se găsesc în cimitirele din Italia, Franţa, Slovacia, Slovenia, Ungaria, precum şi din cimitirele din regiunile Oltenia-Slatina, Mărăşeşti, Iaşi şi Ploieşti.

La eveniment au luat parte autorităţile locale, reprezentanţi ai instituţiilor publice, veterani de război, cadre militare în rezervă şi în retragere, dar şi câţiva cetăţeni aflaţi în trecere prin zona.

La sfârşitul ceremonialului au fost depuse flori la statuia lui Mihai Viteazul din faţă Muzeului Municipal.

 

Gina Grigorescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email