Emil Hurezeanu şi-a lansat volumul „Pe trecerea timpului. Jurnal politic românesc 1996-2015” la Curtea de Argeş

Pe 11 mai, la Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” a avut loc lansarea volumului „Pe trecerea timpului. Jurnal politic românesc 1996-2015”, semnat de cunoscutul jurnalist Emil Hurezeanu, în prezent ambasador al României în Germania.

Jurnalul politic românesc conţine texte rostite la posturile de radio, conferinţe, intervenţii, între 1996 şi 2015, care nu au fost publicate până acum. Volumul redă actualitatea românească a ultimelor două decenii aşezată în context european sau internaţional şi este structurat printr-un „sistem relativist de coordonate, care ţine de teoria relativităţii a lui Einstein”, după cum spune autorul, în care spaţiul este aşezat pe orizontală, iar pe verticală timpul”.

Alături de autor, pe scenă au fost prezenţi viceprimarul municipiului, Cristian Mitrofan, care a făcut oficiile de gazdă, directorul Bibliotecii Municipale, Marian Ghiţă şi PR manager-ul editurii Curtea Veche, Miruna Meiroşu.

În faţă unui public nu foarte numeros, dar distins, academiceni, profesori, un ambasador al României, oameni de cultură, iubitori de carte, şi nu în ultimul rand politicieni, Emil Hurezeanu a vorbit despre diverse întâmplări la care a fost martor, din sfera politică şi nu numai, despre oameni importanţi ai istoriei noastre sau ai lumii, despre volumul pe care l-ar fi vrut şi „o carte care să joace rolul unui manual, adică pentru tineri”. „Îmi dau seama că este mai complicată decât un manual. Este un manual pentru cei cu experienţă, pentru oameni dintr-o anumită generaţie pentru care istoria, întâlnirea trecutului cu prezentul şi a spaţiilor, a estului şi vestului, mai contează şi mai are importantă”, a mărturisit Emil Hurezeanu..

„Le urez tuturor succes, dincolo de ce fac politicenii în campanie. Ar fi bine să se întâmple în sfârşit ceva şi între. Se întâmplă. La 100 de ani de la unirea României, crucea e numai o cruce încă a suferinţei, nu şi o cruce a mântuirii, a salvării, după părerea mea. Semnele sunt astea, România este întreagă, mai întreagă decât altele, românii sunt cel mai numeros popor din zona, cel mai plastic, cel mai viu, repetă în interiorul României o experienţă federativă europeană, pe care europenii o pierd, dar românii sunt uniţi în mod natural. Generaţia tânăra este foarte bine, impulsul, dinamică, potenţialul, sunt toate la locul lor” a mai spus Emil Hurezeanu.

Evenimentul s-a îincheiat cu o sesiune de autografe.

Oana Dinu

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email