Elodia, căutată la San Nicoară

Mai multe rămăşiţe umane au fost găsite de câţiva copii care se jucau în zona Ruinelor de la Sân Nicoară. Cei mici au fost atraşi de faptul că acea porţiune a parcului era îngrădită şi, teoretic, accesul la ruine era interzis, pentru că acolo se fac săpături arheologice. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, cei care se ocupă de supravegherea lucrărilor, spun că nu este pentru prima dată când cineva ignoră avertismentele şi rupe gardul pentru a ajunge la Sân Nicoară.
Copiii şi-au imaginat că oasele ar putea să aparţină Elodiei, aşa că le-au luat în braţe şi au plecat cu ele spre Poliţie. Sperau chiar să obţină o recompensă de la oamenii legii, pentru descoperirea făcută. „Am fost şapte prieteni, când am găsit oasele. Ne-am gândit să le ducem la poliţişti, că poate ne dau şi nouă nişte bani, ca o recompensă”, explică unul dintre copii. Au avut însă parte de o surpriză destul de neplăcută. „În loc să ne dea bani, au spus că le vor da părinţilor noştri amendă, pentru că nu au avut grijă de noi”, adaugă, vizibil supărat, puştiul care nu are mai mult de 10 ani. Era ferm convins că a făcut o faptă bună şi nu poate să înţeleagă atitudinea poliţiştilor. „Păi nu e corect. Noi am muncit, am găsit oasele, le-am dus la secţie şi ei să ne amendeze? Tare nu îi înţeleg pe oamenii ăştia mari”, mai spune băiatul.

Oasele au o vechime de câteva sute de ani

Destul de repede poliţiştii au înţeles că nu era vorba de un caz care să fie de competenţa criminaliştilor, deoarece s-a stabilit că oasele găsite de copii proveneau de la un schelet vechi de sute de ani. Osemintele sunt cele descoperite în toamna anului trecut, după ce la Ruinele Sân Nicoară au fost demarate săpăturile arheologice necesare pentru refacerea bisericii care a existat pe vremuri în zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email