Elisabeta Turcu a sărbătorit 40 de activitate alături de argeşeni

Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrcenau” a găzduit, marţi seară, un spectacol folcloric aniversar dedicat îndrăgitei interprete Elisabeta Turcu, una dintre cele mai apreciate voci ale muzicii populare de la noi din ţară. La eveniment au fost prezenţi primarul Nicolae Diaconu, viceprimarul Cristian Mitrofan, Simona Hirică, managerul instituţiei gazdă, consilieri locali, prieteni, colegi, dar şi sute de argeşeni care au ţinut să fie alături de sărbătorita Elisabeta Turcu. Pentru că sala de spectacole a Centrului de Cultură şi Arte a fost arhiplină, publicul a creat o atmosferă deosebită, spectatorii aplaudând şi cântând împreună cu soliştii. Cu toţii au avut parte de un adevărat maraton de cântece şi dansuri populare care a durat peste patru ore.
Album nou lansat de Elisabeta Turcu
Chiar în primele minute ale spectacolului, prezentatoarea Doinea Mirea a invitat-o în scenă pe Elisabeta Turcu, moment în care întreaga sală a început să cânte tradiţionalul „La Mulţi Ani!”. Vizibil emoţionată, cu lacrimi în ochi, sărbătorita a ţinut să le mulţumească tuturor celor prezenţi. „Mă bucur să văd că aţi venit în număr mare la acest spectacol aniversar. Am împlinit 40 de ani de activitate, timp în care v-am purtat în suflet prin toate locurile prin care am cântat. Nu am uitat niciodată de unde am plecat şi vreau să vă mulţumesc pentru că sunteţi alături de mine la acest spectacol. Nu vreau să mai vorbesc, pentru că sunt emoţionată şi nu vreau să plâng, aşa că mai bine voi cânta ceva”, a spus solista. De asemenea, cu prilejul acestui spectacol aniversar, Elisabeta Turcu a lansat noul său album intitulat „Mi-e dragă viaţa şi lumea”, dar şi volumul „Pe drumuri grele până la stele”, în care este descrisă viaţa sa. Elisabeta Turcu a susţinut apoi un prim recital, după care pe scenă au urcat Steliana Sima şi Mioara Velicu, care au încântat publicul cu o serie de cântece specificei zonelor din care provin.
Maria Ciobanu, aplaudată în picioare de publicul argeşean
Unul dintre cele mai aşteptate momente ale serii a fost recitalul susţinut de Maria Ciobanu, considerată drept cea mai bună cântăreaţă de muzică populară din România. În momentul în care a păşit pe scenă, cele câteva sute de argeşeni prezenţi în sală s-au ridicat în picioare şi au aplaudat timp de câteva minute. Deşi au trecut anii şi peste Maria Ciobanu, solista a reuşit să demonstreze încă o dată că îşi merită renumele de „Ciocârlia muzicii populare româneşti”. La finalul programului prezentat, Maria Ciobanu a ieşit din scenă în acelaşi fel în care a intrat, în aplauzele argeşenilor.
Spectacolul a continuat cu un calup muzical oferit de interpreţii Aurelian Preda, Gheorghe Gheorghe, Mitică Tavă, Elena Merişoreanu, Aneta Stan, Nicuşor Iordan, Ştefania Rareş şi Grupul vocal bărbătesc „Rapsozii Argeşului”. 
Totodată, în cadrul concertului, un alt moment important a fost cel în care primarul Nicolae Diaconu şi viceprimarul Cristian Mitrofan i-au înmânat cântăreţei Elisabeta Turcu diploma de Cetăţean de Onoare al Municipiului Curtea de Argeş. Evenimentul s-a încheiat cu un alt recital susţinut de sărbătorita serii, care a ridicat şi de această dată publicul în picioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email