Elevii din Curtea de Argeş, câştigătorii concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa”


Elevii municipiului Curtea de Argeş sunt câştigătorii Etapei Judeţene a Concursului cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”, organizat zilele trecute la Piteşti de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al Judeţului Argeş. Concursul pe teme de protecţie civilă este o metodă modernă şi eficientă de pregătire a elevilor în acest domeniu şi are rolul de a stimula activitatea de învăţare a noţiunilor de protecţie civilă de către elevii şi cadrele didactice din şcolile argeşene din tot judeţul, pentru a le crea deprinderea să acţioneze în echipă în situaţii de urgenţă.
Pe parcursul desfăşurării concursului, elevii au avut de trecut trei probe:  transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m, deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole contaminat şi proba teoretică.

Copiii vor reprezenta judeţul mai departe

La categoria gimnazial locul întâi a fost adjudecat de elevii cu vârste între 10 şi 15 ani ai Şcolii Generale „Basarab I” din Curtea de Argeş. Pe a doua treaptă a podiumului a urcat echipajul de la Şcoala Generală „Armand Călinescu” din Curtea de Argeş. La categoria de copii cu vârste între 15 şi 18 ani, primul loc a fost ocupat de echipajul Clubului Copiilor din municipiul nostru, coordonat de profesorul Constantin Nicolau. Al doilea loc a fost ocupat de echipajul reprezentativ al Grupului Şcolar Forestier Curtea de Argeş, elevii fiind coordonaţi de profesorul Gheorghe Dicu. Echipajele clasate pe primul loc vor reprezenta judeţul Argeş, mai departe la faza regională, unde vor concura alături de echipe din mai multe judeţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email