Elevii de clasa a XII- a intră vineri în vacanţă

Elevii din clasele terminale de liceu vor intra vineri în vacanţă. Pentru aceştia urmează patru săptămâni „de foc”, în care vor trebui să susţină examenul de bacalaureat. Prima sesiune a bac-ului va începe cu probele de competenţe lingvistice şi digitale, ce se vor desfăşura în perioada 10 – 28 iunie. De asemenea, pe 1, 3 şi 5 iulie vor fi organizate probele scrise ale examenului de maturitate, iar rezultatele se vor afişa pe 8 iulie.
Modificări la desfăşurarea examenului de bacalaureat
Ministerul Educaţiei a anunţat şi o serie de modificări în susţinerea examenului de bacalaureat din sesiunea de vară din acest an.
Prima, şi cea mai importantă, dintre modificări vizează introducerea a două tipuri de subiecte de examen la limba şi literatura română, diferenţierea fiind făcută între elevii care au absolvit profilul real, sau filiera tehnologică şi vocaţională şi absolvenţii profilurilor umanist şi pedagogic. Cea de-a doua modificare din cadrul bac-ului se aplică structurii celui de-al doilea subiect de la proba scrisă de Limba şi literatura română, din care a fost eliminat textul aforistic/critic, care urmărea demonstrarea de către candidat a competenţelor de argumentare, în scris, a unor opinii în diverse situaţii de comunicare. Modificarea s-a produs după ce s-a constatat că receptarea textului folosit ca suport la acest subiect, îi punea în dificultate pe candidaţi, cei mai mulţi concentrându-se pe ideea formulată în citat, care de multe ori era înţeleasă greşit. A treia modificare se aplică examenului de Matematică, unde vor fi subiecte diferite pentru cei din filiera tehnologică faţă de absolvenţii de la filiera de Ştiinţele Naturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email