Elevii de clasa a VIII- a intră vineri în vacanţă

Elevii de clasa a VIII- a, de la unităţile de învăţământ din municipiul nostru, vor încheia vineri cursurile, urmând ca în perioada 16 – 18 iunie să se înscrie la Evaluarea Naţională.
Absolvenţii ciclului gimnazial vor susţine prima probă scrisă luni, 23 iunie, la Limba şi literatura română. Cea de-a doua probă scrisă, la Limba şi literatura maternă, se desfăşura marţi, 24 iunie. Aceasta va fi susţinută doar de elevii care aparţin minorităţilor naţionale şi care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. Proba la Matematică va avea loc miercuri, 25 iunie. Rezultatele vor fi afişate în 27 iunie, până la ora 16:00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16:00 – 20:00. În perioada 28 – 30 iunie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 1 iulie vor fi afişate rezultatele finale, notele urmând să conteze la admiterea în liceu.
Evaluarea Naţională pentru elevii de clasa a VIII- a reprezintă o modalitate de evaluare a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial. Această evaluare se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune, toate probele fiind scrise. La fel ca şi anul trecut şi la acest examen elevii vor fi supravegheaţi cu camere video. De asemenea, sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi cele în care se preiau şi se depozitează lucrările scrise, trebuie să aibă camere de supraveghere. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email