Elevii Colegiului „Vlaicu Vodă” au construit un robot

Ei participă la un concurs internaţional de robotică

La Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” este în curs de înfiinţare Asociaţia VV Robots – VV Roboţi, cu activitate de îndrumare şi cercetare şcolară în domeniul roboticii. Elevii, membri ai Asociaţiei pentru care se fac acum ultimele documente, au construit un robot care a participat deja la un concurs la Râmnicu Vâlcea, iar următorul este la Ploieşti peste puţin timp. Liceenii pasionaţi de informatică au realizat un robot care face multe lucruri, dar nu vorbesc prea mult despre el, tehnologia fiind, evident, secretă. Miza este câştigarea celei de-a doua ediţii a concursului de robotică BRD FIRST Tech Challenge România, concurs organizat de Asociaţia Naţie prin Educaţie, alături de McCann Bucharest şi Momentum România.

Competiţia se adresează elevilor de liceu care au dat curs unei mari provocări, lansate la sfârşitul anului trecut: în doar 4 luni, fiecare echipă de elevi a construit un robot funcţional, din materiale simple şi ieftine, pe care le-a avut la îndemână.

Roboţii astfel construiţi se vor întrece acum în cadrul competiţiei BRD FIRST Tech Challenge România, care va avea loc în perioada 23 – 25 martie 2018 la Sala Polivalentă din Bucureşti. Echipa câştigătoare va merge mai departe, la campionatul mondial de robotică din Statele Unite, în aprilie.

În concurs s-au înscris 1200 de elevi de liceu, organizaţi în 90 de echipe. Echipele provin din 49 de oraşe din România, plus 6 echipe internaţionale.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email