Elevii argeşeni – calificaţi la faza naţională a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa”

Elevii de la Clubul Copiilor din municipiul Curtea de Argeş, împreună cu elevii Şcolii Generale „Basarab I”, vor participa în perioada 5 – 10 septembrie la etapa naţională a concursului cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”, care se va desfăşura la Eforie Sud, în judeţul Constanţa. Competiţia este organizată cu sprijinul Ministerului Educaţie, Cercetării şi Inovării împreună cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Elevii argeşeni au obţinut calificarea la etapa finală a concursului, după ce au câştigat faza judeţeană a competiţiei, care s-a desfăşurat la Piteşti. Concursul pe teme de protecţie civilă este o metodă modernă şi eficientă de pregătire a elevilor în acest domeniu şi are rolul de a stimula activitatea de învăţare a noţiunilor de protecţie civilă de către elevi şi cadrele didactice din şcolile argeşene din tot judeţul, pentru a le crea deprinderea să acţioneze în echipă în situaţii de urgenţă.

Micii sanitari

Concursul are un caracter educativ, tehnico – aplicativ şi este organizat în următoarele scopuri:
n dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar;
n cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre;
n adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul producerii sau apariţiei unei situaţii de urgenţă;
n formarea spiritului de solidaritate şi implicarea individual sau în echipă în acţiunile de prevenire şi intervenţie în cazul apariţie unei situaţii de urgenţă.
Concursul va avea următoarele o probă teoretică şi una practică. Proba practică cuprinde transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă, pe distanţa de 50 de metri şi deplasarea cu masca pe faţă, într-un raion cu obstacole contaminat. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email