Elevi din Turcia, Bulgaria, Marea Britanie, Spania şi Suedia la Şcoala Băiculeşti

La Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” din municipiul nostru s-a desfăşurat, zilele trecute, programul artistic intitulat „Mediul tradiţional românesc în context European”, eveniment inclus în cadrul proiectului multilateral Comenius „Bring Outdoors Inside”, ce s-a desfăşurat recent la Şcoala Gimnazială Băiculeşti.
Alături de gazdele de la şcoala din comuna Băiculeşti, la spectacol au fost prezenţi şi partenerii din Turcia, Bulgaria, Marea Britanie, Spania şi Suedia. „Ne aflăm la o reuniune din cadrul programului„Bring Outdoors Inside”, împreună cu partenerii din celelalte ţări. Tema proiectului ce s-a desfăşurat la Şcoala din Băiculeşti este reprezentantă de mediul înconjurător şi protejarea acestuia, dar şi promovarea valorilor interculturale şi cunoaşterea istoriei şi tradiţiilor româneşti. Proiectul este finanţat din fonduri europene şi desfăşoară pe o perioadă de doi ani. Acesta constă în implementarea unor programe, pentru ca atât copiii cât şi autorităţile locale să conştientizeze modul în care se degradează mediul înconjurător. Oaspeţii noştri s-au declarat extrem de încântaţi de ceea ce au văzut în ţara noastră. Programul artistic reprezintă practic cireaşa de pe tort, fiind ultima seară din cadrul reuniunii din România”, a declarat Cozmin Mazilescu, profesor coordonator în cadrul proiectului.
Spectacolul a fost deschis de elevii de la Şcoala Gimnazială Băiculeşti, care au prezentat o scenetă ce a avut ca temă „Protejarea mediului înconjurător”. Apoi, copiii au susţinut mai multe momente specifice fiecărei ţări partenere, lucru care a fost apreciat de oaspeţii prezenţi în sala de spectacole a Centrului de Cultură şi Arte. Evenimentul a continuat cu un program muzical susţinut de copiii pregătiţi de profesorul de chitară Constantin Matei, în timp ce finalul a fost dedicat elevilor de la Clubul de dans sportiv „Hobby Dance – Adore Mio Dance” al Şcolii Generale „Mircea cel Bătrân”, coordonat de profesorul Ion Gârtonea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email