Elevi de la Şcoala „Mircea cel Bătrân”, câştigători ai concursului de matematică „Dan Barbilian”

Sambata, 17 decembrie 2016, s-a desfasurat la Scoala Gimnaziala „Oprea Iorgulescu” din Campulung, CONCURSUL JUDETEAN DE MATEMATICA „DAN BARBILIAN”  organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Arges, cu sprijinul Primariei si Consiliului Local si al unor sponsori locali, editia a XXX-a, editie jubiliara.

Acest concurs de traditie care este conceput ca o competitie intre cei mai buni elevi de gimnaziu, liceu si clasa a IV-a a ciclului primar, din municipiile Pitesti, Campulung, Mioveni si Curtea de Arges, are loc in fiecare an in luna decembrie si este gazduit prin rotatie de fiecare oras, cu exceptia resedintei de judet care gazduieste doua editii consecutive. La acest concurs participa din fiecare oras cate un echipaj de 7 elevi la nivelul fiecarei clase, exceptie facand echipajul care reprezinta orasul Pitesti si care are cate 14 elevi la nivelul fiecarei clase. Elevii calificati sunt primii clasati la olimpiadele de matematica județeana și locala din anul scolar precedent.

Orasul Curtea de Arges a fost reprezentat de elevi de la gimnaziile Carol I, Regina Maria, Mircea cel Batran, Basarab I, Armand Calinescu  si de la Colegiul National Vlaicu Voda.  Dintre ei, laureati au fost următorii elevi de la Scoala Gimnaziala „Mircea cel Batran”: Taroiu Alexia  – premiul I – cls. a IV-a, Ionescu Dorian – premiul II – cls. a IV-a, Bratu George Alexandru – cls. a IV-a si Bratu Ioana Alexandra – a VI-a – mentiuni si Badea Sebastian Mihail – premiul III – cls. a VIII-a. Elevii au fost indrumati de prof. Maria Mihaela Martoiu, prof. Adriana Nita si prof. Nicolae Nita. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email