Eleve din Curtea de Argeş obligate să se prostitueze


O întreagă reţea de trafic de persoane, care a exploatat sexual peste 20 de tinere argeşence, a fost anihilată zilele trecute de oamenii legii. Mai mulţi ofiţerii BCCO Argeş şi procurorii DIICOT au descins în şase locaţii, patru din Piteşti şi două din Curtea de Argeş, unde se pare că aceştia obligau fetele să întreţină relaţii sexuale cu diverşi indivizi, în schimbul unor sume de bani.
În timpul percheziţiilor, au fost capturaţi Ionel Radu (48 de ani), Gheorghe Mihai (48 de ani) şi Mihai Popa (42 de ani), toţi din Piteşti, dar şi cinci din tinere care erau forţate de aceştia să se prostitueze, două dintre ele fiind minore. Cele două apartamente din Curtea de Argeş erau închiriate pe termen lung de către cei trei proxeneţi. Aceştia le cazau aici pe tinere pentru a le putea supraveghea.

Fetele erau eleve la trei licee din Curtea de Argeş

 Cei trei proxeneţi prinşi de poliţişti şi-au format o întreagă reţea în judeţul Argeş, încă din 2007. Indivizii obişnuiau să îşi racoleze victimele din discoteci şi din faţa liceelor din Piteşti şi Curtea de Argeş. Pentru a le convinge pe fete să se prostitueze, aceştia le obligau, sub ameninţarea cuţitului, să întreţină relaţii sexuale cu ei şi le filmau. Apoi le şantajau că vor posta imaginile pe internet sau le vor arăta rudelor şi prietenilor lor, aşa că fetele cedau.
Din informaţiile oamenilor legii, multe dintre adolestentele racolate de cei trei erau eleve la trei licee din municipiul nostru, Colegiul Naţional Vlaicu Vodă, Grup Şcolar Ferdinand I şi Grup Şcolar Constantin Dobrescu Argeş. De multe ori, fetele erau forţate să chiulească de la ore pentru a-şi satisface clienţii.
Din apartamentele celor trei indivizi, suspecţi de trafic de persoane,  oamenii legii au ridicat suma de 2.000 de lei, 11 telefoane mobile, care se pare că aparţineau victimelor  şi o jumătate de kilogram de aur. Proxeneţii au fost reţinuţi pentru audieri şi riscă ani grei de închisoare. Ei vor fi prezentanţi în faţa instanţei pentru mandate de arestare preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email