Elevă de liceu, expoziţie de desene la Muzeu

La Muzeul Municipal Curtea de Argeş a avut loc, marţi după-amiază, vernisajul unei expoziţii de desene, realizată de Malvina Bârsan, tânără în vârstă de 18 ani, elevă la Liceul Tehnologic „Ferdinand I”. La eveniment au participat Ştefan Dumitrache, managerul instituţiei gazdă, muzeograful Gabriel Moisescu, artistul plastic Jean Duţă, cadre didactice, dar şi mai mulţi colegi şi prieteni ai Malvinei. Cu toţii au ţinut să o felicite pe autoarea acestei expoziţii inedite, în cadrul căreia au fost prezentat mai multe desene realizate în diferite culori sau chiar alb-negru, desene care totodată transmit şi un mesaj celor care le privesc. „Malvina m-a surprins din nou cu această nouă expoziţie. Pentru că din toamnă va intra în ultimul an de liceu, unul mai dificil pentru că anul viitor va susţine bacalaureatul, am invitat-o să expună ultimele sale lucrări. Felicitări Malvina, sunt minunate”, a declarat Ştefan Dumitrache.
„Tot ce este colorat frumos vine din suflet”
La rândul său, artistul plastic Jean Duţă a ţinut să o felicite pe tânăra artistă, căreia i-a transmis să lucreze în continuare, pentru că este extrem de talentată. „Sunt lucrări colorate, dar colorate frumos. Tot ce este colorat frumos vine din suflet. Malvina, să lucrezi în continuare să dai drumul la imaginaţie pentru că poţi realiza lucruri extraordinare”, a spus Jean Duţă. Emoţionată, eleva le-a mulţumit tuturor pentru participare şi le-a mărturisit totodată că nu se aştepta că lucrările sale să fie apreciate sau prezentate în cadrul unei expoziţii. „Mă bucur când văd atâta lume aici, alături de mine. Deşi mulţi îmi spun că am evoluat, mie nu mi se pare că ar fi aşa. Eu am încercat să lucrez mai mult şi mai bine, deoarece desenul este pasiunea mea, încă de când eram mică. Desenul pentru mine este o voce care nu se aude, dar care se vede, iar lucrările reprezintă ceva ce nu vreau să spun, dar vreau să arăt”, a declarat Malvina Bârsan.
Nu este prima dată când Malvina Bârsan expune la Curtea de Argeş. În luna noiembrie a anului trecut aceasta a prezentat o serie de lucrări inedite, în cadrul unei expoziţii care a fost organizată la Casa Norocea din municipiul nostru. Atunci lucrările sale s-au bucurat de un real succes, iar toţi cei prezenţi au apreciat modul în care au fost realizate desenele, dar şi tema abordată, respectiv sărbătoarea de Halloween.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email