Elevă de la „Vlaicu Vodă”, locul I la Olimpiada Naţională de limbă germană

Raluca Vlaicu, elevă în clasa a XII- a la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”, a participat recent la Olimpiada Naţională de limbă germană modernă, unde a obţinut premiul I la proba individuală şi premiul III la proba pe echipe. La concursul şcolar care s-a desfăşurat la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, au participat peste 300 de elevi şi profesori din întreaga ţară.
Elevii calificaţi la această etapă au susţinut o probă individuală – citire, ascultare şi compunere, dar şi o probă inedită, ce a constat în realizarea unui proiect, în cadrul căruia elevii din mai mult judeţe au fost împărţiţi în grupe de câte 8 participanţi. Astfel, aceştia au avut la dispoziţie 3 zile pentru a citi romane pentru adolescenţi pe teme actuale, pe baza cărora au realizat scurte scenete ce au fost prezentate Comisiei Naţionale pe scena amfiteatrului Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”. „Cea de-a doua probă din cadrul concursului a fost una specială. Am fost împărţiţi în grupe, deşi noi nu ne cunoşteam, pentru că fiecare venea dintr-un alt judeţ. A fost ceva interesant, mai ales pentru că am avut ocazia de a cunoaşte alţi tineri, alături de care am lucrat. Cred că am colaborat bine având în vedere faptul că am obţinut premiul III”, ne-a spus Raluca Vlaicu.
Însă, acesta nu este singurul premiu obţinut de Raluca Vlaicu. Tânăra s-a clasat pe primul loc la Olimpiada Judeţeană de Limba latină, şi, mai mult decât atât, a reuşit să se califice la faza naţională a Concursului de Limba latină „Certamen Ovidianum Sulmonense”, care va avea loc în perioada 23 – 25 mai la Constanţa. De asemenea, la acesta din urmă a ajuns, anul trecut, la etapa internaţională, unde a ocupat locul al II-lea în clasamentul pe naţiuni.

„Îmi place foarte mult să călătoresc” – Interviu cu Raluca Vlaicu
Cum arată o zi obişnuită pentru tine?
Nu fac lucruri ieşite din comun. Fac sport, să urmăresc seriale la televizor, să ies cu prietenii, dar şi să citesc.
Care sunt pasiunile tale?
Îmi place foarte mult să călătoresc. Am vizitat multe ţări, printre care Ungaria, Cehia, Italia sau Germania. Unul dintre locurile preferate este Praga, un oraş minunat. De asemenea, îmi place foarte mult Germania. Mi-aş dori ca în viitor să mă stabilesc acolo. Este visul meu.
Ai câştigat o mulţime de premii la concursurile şi olimpiadele şcolare. Cum te pregăteşti pentru un astfel de concurs?
Sincer nu este ceva diferit pentru mine. E ceva constant, pentru că eu tot timpul mă pregătesc. Nu sunt genul care învaţă în ultimele zile. Sunt calculată şi îmi stabilesc programul cu mult timp înainte.
Te ajută faptul că participi la aceste concursuri?
Cu siguranţă mă va ajuta. În acest fel am posibilitatea să cunosc oameni noi, locuri noi şi chiar să leg prietenii. Toate acestea îmi vor fi de folos în viaţă.
Se apropie examenul de bacalaureat. Eşti pregătită?
Nu ştiu ce să spun. Nu mă simt foarte pregătită, dar nici nu pot să spun că îmi este teamă.
Ce vrei să faci după ce termini liceul?
Vreau să urmez o facultate. M-am gândit la ASE cu predare în limba germană. Îmi doresc să obţin şi o bursă în afara ţării, în Germania dacă a fi posibil. Dacă nu în timpul facultăţii, poate apoi, când voi face un master. În acelaşi timp vreau să-mi găsesc un job part-time.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email