Eleva de la „Ferdinand” a murit, dar moartea ei a adus viaţă

Tragedie la Liceul Tehnologic „Ferdinand I” din municipiul nostru. Carolina Bănăţeanu, o elevă căreia i s-a făcut rău la şcoală, în timpul orelor de curs, a intrat în moarte cerebrală câteva ore mai târziu. Tânăra era foarte apreciată şi iubită atât de colegi, cât şi de cadrele didactice, cu toţii fiind în stare de şoc la aflarea veştii. Mai mult decât atât, unul dintre colegii elevei a avut nevoie de îngrijiri medicale în momentul în care a aflat ceea ce s-a întâmplat. Pentru că tânăra nu a mai putut fi salvată, părinţii şi-au exprimat acordul de-a dona organele acesteia unor persoane care au nevoie de ajutor. Ieri după amiază, fata, moartă, a rămas în viaţă prin salvarea altor vieţi.
Familia Carolinei Bănăţeanu a decis să salveze mai multe vieţi şi a donat organele fiicei lor. Părinţii şi-au dat consimţământul, iar până ieri seară medicii au prelevat rinichii şi ficatul, organele urmând să ajungă la doi bărbaţi care se află de mult timp pe lista de aşteptare pentru un transplant.
La liceul la care învăţa fata s-a aşternut o linişte apăsătoare. Colegii se pregătesc de înmormântare, iar cadrele didactice sunt încă şocate de tragedie.
O colegă deosebită
Colegii elevei au avut numai cuvinte de laudă la adresa acesteia. „Carolina era o colegă deosebită, era o fire veselă şi niciodată nu vorbea despre problemele ei. Îşi dorea să ia bacalaureatul şi să meargă la o facultate. Ne înţelegeam foarte bine. Nu pot să cred ceea ce s-a întâmplat. Îmi pare rău”, ne-a spus cu ochii în lacrimi Bianca Mieiţă, una dintre colegele Carolinei. Conducerea şcolii a decis ca elevii din clasa fetei să fie consiliaţi psihologic.
Filmul unei tragedii
Carolina Ruxandra Bănăţeanu, o elevă în vârstă de 18 ani, a murit după ce i s-a făcut rău la şcoală. În momentul în care au observat că tânăra nu se simte bine, colegii au transportat-o cu un taxi la Spitalul Municipal Curtea de Argeş, unde a stat mai multe ore, timp în care starea de sănătate i s-a agravat.
„Stăteam în bancă cu ea, la ora de engleză, şi dintr-o dată mi-a spus că se simte rău şi că o doare foarte rău capul. Am cerut voie doamnei profesoare să o duc până la baie, să se spele puţin pe faţă. Ne-a lăsat să mergem, dar în acest timp Carolina de-abia se mai ţinea pe picioare. La baie s-a întins pe gresie şi spunea că o doare foarte rău capul. Avea ochii roşii şi ardea foarte tare. Astfel, ne-am hotărât să o ducem la spital şi am luat un taxi care era chiar în faţa liceului. Ea se simţea tot mai rău şi a vomitat. La spital medici au preluat-o şi nu ne-au mai spus mare lucru. Unul dintre asistenţi ne-a spus că are glicemia peste 400 şi este în comă diabetică. Am sunat apoi pe mama ei, care a venit la spital şi de aici nu mai ştiu ce s-a întâmplat”, ne-a spus Bianca, una dintre colegele elevei.
După mai multe ore în care durerea de cap i s-a accentuat, Carolina a fost transportată la Spitalul Judeţean din Piteşti, iar apoi, cu un elicopter SMURD, la un spital din Capitală. Însă, medicii de acolo nu au mai avut practic cum să intervină şi au luat decizia de a o trimite înapoi, la spitalul din Piteşti. „Carolina a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Judeţean din Piteşti, iar cei de acolo s-au hotărât să o trimită la Bucureşti cu un elicopter. Din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru ea şi a fost trimisă înapoi”, a declarat Ana Răduţu, director Liceul Tehnologic „Ferdinand I”. În momentul în care şi-au dat seama că nu se mai poate face nimic pentru ca viaţa elevei să fie salvată, părinţii au decis să îi doneze organele unor persoane care au nevoie de ajutor.
Cine e vinovat?!
Se pare că tânăra a fost certată de părinţi, după ce aceştia au fost anunţaţi de dirigintă că fata a fost prinsă fumând la şcoală, dar avea o problemă de sănătate gravă, atâta vreme cât a sfârşit atât de tragic. Probabil că va urma o anchetă la şcoală şi se va afla dacă tânăra mergea la orele de sport, dacă adusese la şcoală o adeverinţă medicală din care să rezulte starea ei de sănătate, şi probabil că cineva va trebui să răspundă pentru tragica sa moarte..
Din păcate, nimic nu o va aduce înapoi pe Carolina. O fată tânără, frumoasă, cu o viaţă minunată în faţă, o viaţă care însă s-a terminat brusc, cutremurător şi nedrept.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email