Elev de la Seminarul Teologic din Curtea de Argeș, premiul întâi la faza națională a olimpiadei de religie

Un elev de la Seminarul Teologic din Curtea de Argeș s-a clasat pe primul loc la Olimpiada Națională de „Cultură și spiritualitate românească”.

 

În perioada 3-7 mai 2023, la Oradea, s-a desfășurat Olimpiada interdisciplinară de limba și literatura română și religie „Cultură și spiritualitate românească”, faza națională, care s-a adresat elevilor din clasele IX-XII, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Olimpiada a reunit în acest an 269 de elevi calificați din toate județele țării și Municipiul București și a fost găzduită de Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea.

Seminarul Teologic „Neagoe Vodă Basarab” din Curtea de Argeș a fost reprezentat cu cinste de elevul Andrei Ștefan Cazacu, din clasa a XII-a, care a obținut Premiul I.

Festivitatea de deschidere a avut loc în data de 3 mai 2023, la Biserica cu Lună din Oradea, începând cu ora 17:00, iar festivitatea de premiere în data de 6 mai, ora 14,00 la Filarmonica de Stat din Oradea.

Elevii au susținut o probă scrisă în data de 4 mai 2023, începând cu ora 10:00, iar vineri, 5 mai, au susținut proba orală.

Elevii participanți au avut parte și de un program cultural și religios, care a cuprins vizitarea Mănăstirii Sfintei Cruci din Oradea, precum și a altor obiective din Municipiul Oradea și județul Bihor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email