Elev de la Grupul Şcolar Auto calificat la Olimpiada Naţională de Educaţie Tehnologică

Mai mulţi elevi de la Grupul Şcolar Auto din municipiul nostru au participat, zilele trecute, la etapa judeţeană a Olimpiadei de Educaţie Tehnologică, ce s-a desfăşurat la Colegiul Tehnic „Costin D. Neniţescu” din Piteşti. Astfel, Alexandru Milcă a reuşit să obţină locul I la secţiunea „Electric”. De asemenea, acesta s-a calificat şi la faza naţională a concursului şcolar, care va avea loc în luna aprilie la Târgu Mureş. Ceilalţi elevi care au participat la concursul judeţean sunt Robert Gherman, Mihai Iliescu şi Alin Pană. „Acest premiu se adaugă la celelalte rezultate bune pe care le-am obţinut în anii trecuţi. Am avut şi mai multe premii naţionale de-a lungul timpului. Mai mult decât atât, rezultatul reprezintă pe de o parte dovada unei bune pregătiri profesionale a elevilor. Totodată reprezintă un îndemn pentru elevii de clasa a VIII- a, pentru a se orienta către instituţia noastră de învăţământ, unde au posibilitatea de a alege din multiplele calificări pe care le oferim”, a spus dr. ing. Ioan Călinescu, directorul instituţiei de învăţământ.
Instituţia de învăţământ se orientează către învăţământul profesional
Potrivit acestuia, instituţia de învăţământ îşi va păstra orientarea către pregătirea profesională a tinerilor. „Orientarea şcolii, în ultimii doi ani de zile, conform tradiţiei, a fost către învăţământul profesional, având în vedere cererea de forţă de muncă calificată de pe piaţa muncii. În acest sens am iniţiat mai multe lectorate cu părinţii elevilor şi am încercat să explicăm rolul învăţământului profesional în contextul socio-economic actual. Am avut satisfacţia să constat că foarte mulţi elevi şi părinţi au înţeles necesitatea învăţământului profesional. Anul acesta am avut patru clase de şcoală profesională şi două de liceu, iar în anul şcolar următor vom avea trei clase de şcoală profesională şi două de liceu, având în vedere scăderea numărului de absolvenţi de clasa a VIII- a în zona municipiului Curtea de Argeş”, a mai spus Ioan Călinescu.
Totodată, în această perioadă, elevii de la Grupul Şcolar Auto mai participă şi la alte acţiuni extraşcolare. „În altă ordine de idei ne preocupă realizarea a cât mai multor activităţi extraşcolare, astfel încât să îmbinăm plăcutul cu utilul. Un grup de şapte elevi a participat recent, la o vizită la Parlamentul României, în urma unei invitaţiei a domnului deputat Mircea Drăghici. Tot acum avem şi o expoziţia de mărţişoare pe holurile instituţiei de învăţământ, la care am colaborat cu elevii de la Şcoala Generală „Carol I” din municipiu. Nu putem uita nici activităţile sportive. Echipa de fotbal a liceului evoluează în cadrul etapei judeţene a unui campionat de fotbal”, a mai spus directorul Ioan Călinescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email