Electroargeş îşi extinde capacitatea de producţie cu 27 de milioane de lei, ajutor de stat

Societatea Electroargeş îşi va extinde capacitatea de producţie şi cu ajutorul unui ajutor de stat, potrivit unui comunicat publicat pe portalul Bursei de Valori Bucureşti. „Electroargeş SA(…) informează acționarii și potențialii investitori cu privire la faptul că Ministerul Finanțelor Publice prin Direcția Generală Ajutor de Stat a acordat Electroargeș SA un ajutor de stat pentru Proiectul de investiții „Extinderea capacității de producție de componente electrocasnice în Curtea de Argeș”, aferent perioadei 2020 – 2022. Valoarea maximă a ajutorului de stat aprobat pentru Electroargeș SA este de 27.741.425 lei, asociat unor cheltuieli eligibile de 55.482.850 lei”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit ultimului rapor al administratorilor companiei, la Electroargeş au fost puse în fabricaţie 9 variante de aspiratoare Kaercher din gama Home & Garden, au fost asimilate în producţie repere injectate din mase plastice, subansamble şi kituri pentru ARCTIC şi a fost reluată colaborarea cu STEINEL în producţia de repere injectate din mase plastice.

În anul 2020 vor fi implementate acțiuni de modernizare a produselor actuale conform cerințelor pieței (ex. uscătorul de păr, râșniță de cafea, ventilatoarele de perete) și cele de asimilare în fabricație de repere, subansamble și produse finite, pentru diverși producători industriali. Electroargeş intenţionează să livreze produsele fabricate pentru clientul Kaercher pe o multitudine de piețe, respectiv Europa (inclusiv produse specifice pentru Marea Britanie, Elveția și Rusia), Australia, SUA, Mexic, Japonia, China, Argentina, Brazilia, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email