Electroargeş intră în afacerile cu lactate

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) Electroargeş a decis, la sfârşitul săptămânii trecute, ca societatea să intre în afacerile cu lactate. Acţionarii producătorului de aparate electrocasnice, controlat indirect de omul de afaceri Cătălin Chelu, au aprobat începerea demersurilor legale pentru derularea ofertei publice obligatorii de preluare a producătorului de lactate Lactate Natura Târgovişte.
Potrivit celor mai recente raportări de pe bursă, la societatea Lactate Natura, Chelu controlează prin societăţile Revan Com şi Progal Vitrade 26,6% din acţiuni, în timp ce societatea de investiţii financiare SIF Oltenia controlează 39,71%, iar alţi acţionari minoritari deţin cumulat 33,7%, conform Ziarului Financiar.
Decizia de începere a demersurilor de preluare vine după ce la finele lunii iulie Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a somat Electroargeş să se încadreze în prevederile articolului 203 din legea privind piaţa de capital şi să lanseze oferta de preluare.
Obiecte de activitate noi
Potrivit articolului 203, „o persoană care, ca urmare a achiziţiilor sale sau ale persoanelor cu care acţionează în mod concertat, deţine mai mult de 33% din drepturile de vot asupra unei societăţi comerciale este obligată să lanseze o ofertă publică adresată tuturor deţinătorilor de valori mobiliare şi având ca obiect toate deţinerile acestora cât mai curând posibil, dar nu mai târziu de două luni de la momentul atingerii respectivei deţineri“, conform zf.ro.
Acţiunile producătorului de lactate s-au tranzacţionat cel mai recent pe 9 octombrie, la preţul de 6,97 lei/unitate, cu 74,2% peste închiderea precedentă. La această referinţă, compania are o capitalizare bursieră de 17,2 milioane de lei, mai informează sursa citată.
În afara acestei hotărâri referitoare la lansarea ofertei de preluare a SC Lactate Natura, acţionarii Electroargeş au mai aprobat prelungirea unei linii de credit şi extinderea obiectului secundar de activitate cu activitatea „tratarea şi acoperirea metalelor”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email