Electroargeş colaborează cu Dacia pentru realizarea unui ventilator pentru spitale

Dacia susține că va colabora cu producătorul local de aspiratoare Electroargeş la realizarea unui ventilator mecanic pentru spitale. În proiect e implicată, de asemenea, și Universitatea din Piteşti. Prototipul va fi gata până pe 15 mai şi ar urma apoi să fie avizat de MapN, după care ar începe producţia în serie, potrivit playtech.ro.

Proiectul de cercetare-dezvoltare ce poartă numele Ventilatorul Mecanic Invazic a fost iniţiat de către Electroargeş şi în prezent la el lucrează o echipă mixtă formată din 14 persoane – patru ingineri de la Dacia Renault, patru ingineri de la Electroargeş, trei programatori Senior Software şi doi profesori de la Universitatea din Piteşti, mai exact de la Facultatea de Electronică, precizează sursa citată.

Coordonatorul proiectului este Alexandru Sarghe, consilier de dezvoltare în cadrul Electroargeş. S-au identificat deja toate componenentele noului ventilator mecanic. Dacia susține că au fost montate toate componentele ventilatorului – conexiune la oxigen şi aer, senzori de presiune, valve, senzori de flux, senzori de oxigen, vas de mixaj, motor. Urmează să fie demarate testele software şi hardware pentru reglarea parametrilor şi ajustări software şi hardware

„Aparatul va îndeplini condiţiile minime pentru un ventilator mecanic ce se utilizează în ventilaţia intubată, urmând că în viitor să fie adăugate, din software, şi alte funcţii (parametri).”, au declarat inițiatorii proiectului pentru playtech.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email