Electroargeş, cele mai mari dividende din ţară

Presa economică naţională scrie, citând rapoartele de analiză ale Bursei de Valori Bucureşti, că o societate din Curtea de Argeş este pe primul loc în topul celor mai mari dividende.

Randamentele dividendelor distri­buite de emitenţii de la BVB din profiturile pe anul 2016 ar putea scădea în 2017 comparativ cu anul pre­cedent, în principal din cauza rezul­tatelor financiare mai slabe, scriu analiştii de la Prime Transaction într-un raport de analiză, citaţi de Ziarul Financiar.

„Chiar şi aşa, vorbim în conti­nuare de cifre cu mult peste cele care pot fi obţinute din păstrarea banilor la bancă. În topul celor mai mari divi­dende potenţiale conduc doi emitenţi mai mici, Electroargeş şi Prebet, primul emitent listat la categoria Premium a BVB fiind Conpet, cu un randament estimat la circa 10% raportat la preţul acţiunii din data de 15 decembrie 2016“, citează zf.ro  rapor­tul Prime Transaction. Spre compa­raţie, dobânda medie plătită de ban­cheri la un depozit nou în lei a intrat sub pragul de 1% pe an, precizează jurnaliştii de la Ziarul Financiar. Nicu Grigoraş, director de tranzac­ţio­nare la Intercapital, citat de zf.ro, vor depăşi re­zistenţa de 1 leu, pe ter­men mediu ar putea atinge chiar maximul istoric de 1,24 lei. Acţiunile Electroargeş au depăşit pragul de 1 leu chiar în a doua şedinţă de tran­zacţionare din 2017, când au fost realizate tran­zacţii de circa 161.000 de lei. Vineri, preţul unei acţiuni era de 1,135 lei, în urcare cu 5% faţă de şedinţa precedentă.

„Pe un orizont me­diu/lung titlurile Electro­ar­geş se află pe un trend ascendent înce­pând cu anul 2012”, scrie Grigoraş în raportul Puls Capital realizat de Intercapital Invest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email