Electroargeş, cea mai rentabilă companie de pe bursă în ultimii 5 ani

Electroargeş Curtea de Argeş este cea mai rentabilă companie de pe bursă în ultimii cinci ani, şi a adus din mar¬tie 2010 un randament de 161%, scrie ediţia online a Ziarului Financiar de ieri.
Un investitor care şi-ar fi plasat banii în urmă cu trei ani în cele mai rentabile 20 de companii de pe bursă, exceptând SIF-urile, ar fi obţinut un randament de 50% incluzând dividendele, în timp ce dacă ar fi investit în cele mai puţin rentabile 20 de companii ar fi pierdut jumătate din bani, scrie zf.ro.
SC Electroargeş SA a publicat pe site-ul propriu situaţia financiară preliminată la 31 decembrie 2012, iar rezultatele anunţate sunt foarte bune, mai bune decât anul precedent. „SC Electroargeş a obţinut rezultate mult mai bune în anul 2012 faţă de anul 2011, ca urmare a creşterii producţiei marfă dar şi prin controlul strict al costurilor. În ciuda contextului economic dificil, SC Electroargeş a crescut activitatea şi a reuşit creşterea cifrei de afaceri prin dezvoltarea relaţiei cu clientul semnificativ Kaercher Germania dar şi prin continuarea creşterii exportului pentru produsele tradiţionale şi în special produsul Incubator de ouă în ţari ca Moldova, Italia, Libia, Spania, etc.”, se arată într-un comunicat al societăţii.
Astfel, potrivit documentelor citate, activele imobilizate au crescut ca urmare a achiziţionării de mijloace fixe, respectiv maşini de injecţie. Activele circulante au înregistrat o creştere cu 61,06% faţă de perioada anterioară, cea mai mare creştere înregistrându-se la investiţiile financiare pe termen scurt – acţiuni achiziţionate de pe piaţa de capital, dar şi la creanţe.
Capitalurile proprii au crescut în procent de 70,66% faţă de perioada precedentă, ca urmare a majorării capitalului social prin subscriere de acţiuni, cu o creştere de 30,46% şi cu prima de emisiune, dar şi a creşterii profitului cu 76,35%, ca urmare a creşterii cifrei de afaceri cu 9,95%, şi a veniturilor din investiţiile efectuate pe piaţa de capital.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email