Electroargeş, evaluată la 8,7 milioane de euro

Acţiunile producătorului de electrocasnice Electroargeş Curtea de Argeş vor debuta la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) în şedinţa de mâine, scrie Ziarul Financiar (ZF) de ieri. După cum aţi aflat din ziarul nostru, săptămâna trecută s-au transferat pe RASDAQ circa 36% din acţiunile Electroargeş pentru 13,7 milioane de lei (3,2 milioane de euro), astfel că acţionariatul companiei a suferit modificări semnificative.
Firma de brokeraj GM Invest din Bucureşti, controlată de un off-shore din Cipru – Comac Limited, despre care se spune că ar fi deţinut de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, şi-a vândut la finele săptămânii trecute participaţia de aproape 19% deţinută în cadrul companiei pentru circa 6,9 milioane de lei (1,6 milioane euro), precizează ZF.  GM Invest a intrat în acţio¬na¬riatul Electroargeş în 2008 şi şi-a ma¬jorat participaţia prin achiziţii succesive pe Bursă. Firma de brokeraj a cumpărat chiar la finele lunii septembrie încă 4% din Electroargeş, la preţul mediu de 0,71 lei/acţiune. GM a vândut joi la 1,3 lei/acţiune, astfel că profitul brokerului din acest exit s-ar putea ridica la peste 100%.
Valeriu Toma şi Laurenţiu Căpcănaru au vândut acţiunile
Titlurile Electroargeş şi-au triplat valoarea de la începutul anului, scrie Ziarul Financiar. Doi membri ai Consiliului de Administraţie al Electroargeş, Toma Valeriu şi Laurenţiu Căpcănaru, au vândut la rândul lor circa 2,8% din companie săptămâna trecută, conform ZF.
Unul dintre principalii cumpărători la Electroargeş a fost în ultima perioadă şi omul de afaceri Dumitru Tudor, care a cumpărat în nume propriu şi prin intermediul firmei Vidraru Curtea de Argeş, ajungând să deţină peste 12% din acţiuni. El a declarat pentru Ziarul FInanciar că nu ştie cine a cumpărat şi că îşi va reevalua strategia în perioada următoare în funcţie de planurile noilor acţionari. Noii acţionari semni-ficativi ar urma să fie raportaţi astăzi. Un alt acţionar semnificativ al companiei este directorul general Ion Gavrilă, cu un pachet de 13%, scrie ZF online, care precizează că Electroargeş este evaluată în pre¬zent la 37,2 milioane de lei (8,7 milioane de euro). Firma a avut în primul semestru afaceri de 51,6 milioane de lei (12,1 milioane de euro), în creştere cu 45% faţă de perioada similară a lui 2009, şi un profit net de 3,57 milioane de lei, de peste trei ori mai mare decât în primul semestru al anului trecut.
Creşterea valorii acţiunilor a ajuns şi la urechile micilor acţionari, cei care au acţiuni ca urmare a „cuponiadei” din anii ’90, dar şi salariaţii societăţii care au cumpărat cam în aceeaşi perioadă acţiuni cu bani aduşi de acasă. Acum, micii acţionari vor să vândă şi aşteaptă şedinţa de miercuri a bursei cu speranţe mari. „Am peste 10000 de acţiuni şi vreau să vând. Am cupon dar am mai şi cumpărat cu bani. Am luat dividende, dar dacă aş putea să vând, să iau vreo sută de milioane, ar fi foarte bine. Mă gândesc, cam în câţi ani aş lua eu dividendele astea…în mulţi. Mai bine vând acum şi iau un ban grămadă”, ne-a spus un salariat al Electroargeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email