Şeful Gărzii Financiare Argeş a fost reţinut pentru luare de mită


În cursul zilei de ieri, comisarul şef Aurel Stoian, şeful Gărzii Financiare Argeş, a fost reţinut pentru 24 de ore de DNA Piteşti pentru luare de mită. Totodată şi administratorul PIC, Gheorghiţă Pieca, a fost reţinut pentru dare de mită. Potrivit procurorilor, se pare că este vorba despre o sumă importantă de bani. Amosnews.ro anunţă că ar putea să fie vorba despre plata ratelor de către Cornel Penescu pentru două autoturisme conduse de Stoian şi de fiul său. Alte agenţii de ştiri vorbesc despre o mie de euro primiţi pentru muşamalizarea unui dosar, însă sumele primite se pare că sunt mult mai mari.
La începutul lunii septembrie, Cornel Penescu a fost acuzat într-un nou dosar în care omul de afaceri piteştean este acuzat că ar fi mituit doi comisari de la Garda Financiară, pentru ca aceştia să treacă cu vederea mai multe nereguli de la două dintre firmele sale.

Reţeaua Penescu se extinde

Potrivit procurorilor, în 20 martie 2007, Nicuşor Mîrţoiu şi Iulian Popescu, în calitate de comisari superiori ai Gărzii Financiare – Secţia Argeş, au primit câte 1.000 de lei de la Gheorghiţă Pieca, la îndemnul lui Penescu, pentru a face un control superficial în urma căruia să se evite constatarea adevăratelor încălcări ale normelor legale şi, implicit, neaplicarea sancţiunilor corespunzătoare la cele două firme controlate, SC Muntenia Aliment SRL şi SC Oniţa SRL.
Pe 11 septembrie, cei doi reprezentanţi ai Gărzii Financiare au fost reţinuţi pentru luare, dare de mită şi fals intelectual. După aproape două săptămâni, procurorii DNA au decis şi reţinerea şefului Gărzii Financiare Argeş, dar şi a lui Gheorghiţă Pieca, administrator PIC. Cei doi au fost audiaţi ieri timp de mai multe ore de procurorii anticorupţie, după care au fost duşi cu o dubă în arestul IPJ Argeş. La închiderea ediţiei, cei doi urmau să fie prezentaţi în faţa Tribunalului Argeş cu propunerea de arestare preventivă. Vom reveni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email