Preşedintele Organizaţiei de Tineret a PDL Curtea de Argeş, Bogdan Urluescu, este unul dintre tinerii cu o mare experienţă politică, fiind totodată prim-vicepresedinte judeţean la Tineret si secretar executiv în cadrul Biroului Permanent Naţional al OT PDL. La doar 24 de ani, are, aşadar, trei funcţii politice şi două facultăţi. A reuşit să obţină susţinerea preşedintelui din Curtea de Argeş, Ştefan Lăzăroiu, dar şi pe a liderului PDL Argeş, senatorul Mircea Andrei. Poartă cu uşurinţă discuţii în aproape orice domeniu, iar seniorii îşi pun mare bază în el. A fost o perioadă şi director al fabricii de cherestea de la Domneşti, dar a renunţat pentru a se dedica mai mult politicii. Despre planurile lui ne spune însuşi Bogdan Urluescu mai jos:
Ce atuuri îşi trebuie ca să ajungi în asemenea funcţii politice?
– Nu este o reţetă specială, dar în ceea ce mă priveşte eu zic că am dat dovadă de perseverenţă si seriozitate. Îmi place să fac politică si de aceea mă şi implic foarte mult, iar atunci cand îţi place cu adevarat ceea ce faci, obţii şi rezultate.
În ce fel s-a schimbat organizaţia de tineret din Curtea de Argeş, de când ai preluat conducerea?
– Mă mândresc cu faptul că sunt foarte mulţi tineri care s-au înscris în partid după ce am fost ales ca preşedinte al organizatiei, tineri de care pot spune ca sunt foarte apropiat si ii consider prietenii mei. In prezent in Organizatia de Tineret a PDL Curtea de Arges se regasesc 324 de membri. Pot spune ca acesti tineri care imi sunt alaturi intr-un numar atat de impresionant, reprezinta cea mai mare satisfactie a mea din politica, este o dovada din partea lor ca vor sa fie reprezentati in randul celorlalte generatii mai mari.
Ţi-au rezervat timp şi pentru studii?
– Da, am reuşit să le îmbin în paralel. În prezent sunt masterant anul II la ASE Bucuresti, Facultatea de Relatii Economice Internationale, ZI, si cursant al Programului de perfectionare in domeniul relatiilor internationale, program sustinut de Institutul Diplomatic Roman sub coordonarea Ministerului de Afaceri Externe.
De ce ai renunţat la conducerea fabricii de cherestea de la Domneşti?
– În ceea ce priveşte fabrica de cherestea de la Domneşti, pot spune că sunt foarte mulţumit datorită faptului că am reuşit să o readuc pe profit iar acum 75 de familii din zona Domneşti, Corbi, Pietroşani îşi găsesc liniştea printr-un loc de muncă stabil, lucru foarte important în această perioadă. Am renunţat să mai conduc această fabrică datorită celorlalte activităţi politice, şi mai ales acum de când deţin şi o funcţie la nivel naţional, programul meu a devenit foarte încărcat, chiar şi weekendurile îmi sunt ocupate.
Din punct de vedere politic, unde vrei să te opreşti?
– Ca orice tânăr la început de drum in politica si care se implica foarte mult imi doresc sa perseverez in acest domeniu, iar tinta mea sa fie cat mai sus. Nu îmi propun un anumit nivel la care să mă opresc.