Şedinţă cu scandal în Consiliul Local


De câţiva ani buni, nu prea există şedinţă a Consiliului Local în care cei doi reprezentanţi ai PRM-ului să nu îşi atace colegii, folosind replici destul de dure. Aşa s-a întâmplat şi la şedinţa de săptămâna trecută, când cei doi consilieri au luat foc în momentul în care s-a discutat despre cesiunea unui contract de concesiune. Practic, firma SC NO COMMENT SRL a vândut unei alte firme barul din faţa primăriei, inclusiv terasa construită pe un teren concesionat de la Consiliul Local. „Societatea care a cumpărat spaţiul, a cerut să preia şi contractul de concesiune”, a explicat primarul Nicolae Diaconu.

„La şmecheri dăm cu 6 euro, la amârâţii din piaţă le cerem 5 milioane”

Discuţiile au început în momentul în care consilierul Ion Şerban a atras atenţia asupra sumei foarte mici la care a fost concesionat terenul de sub terasă. “Sunt de accord să preia concesiunea, dar noi nu suntem obligaţi să le dăm gratis. Am constatat că pentru terenul de sub terasă se plăteşte 6 euro pe lună, adică trei pachete de ţigări! Când concesionăm un teren, ar trebui să aducem bani la bugetul local. Să negociem preţul cu noul proprietar”, a spus acesta. Declaraţiile lui Şerban au fost completate sec de Gheorghe Bugeac. “Ne batem joc de cetăţeni. Terenul în buricul oraşului îl dăm cu 6 euro pe lună, să îşi facă şmecherii afacerile şi la amărâţii aia care vând pepeni în piaţă le cerem aproape 5 milioane pentru o boxă”.

Ştefan Dumitrache: „Nu tot voi aţi aprobat preţurile astea?”…

Nou venit în consiliul local, Ştefan Dumitrache a amintit, însă, colegilor că preţul mic la care a fost concesionat terenul de sub terasă a fost aprobat chiar de ei. “E adevărat că preţul e cam mic. Dar nu tot voi aţi aprobat preţurile astea? Când aţi votat acest preţ aţi votat fără credinţă şi fără să vă gândiţi la interesul comunităţii locale!”, a spus consilierul PSD. Discuţia nu s-a oprit însă aici şi Ştefan Dumitrache a propus ca diferenţa de bani să fie plătită de cei care au votat atunci ca terenul să fie concesionat cu numai 6 euro.

…Ion Şerban: „Da, recunosc! Şi?!”

Pus în faţa faptului împlinit, Ion Şerban a recunoscut că şi el a fost printre consilierii care au aprobat acel preţ de numai 6 euro. “Da, recunosc! Şi?! Acum cred că a venit momentul să punem dreptatea pe masă. Atunci am fost induşi în eroare de cei care ne-au pus actele pe masă”, a izbucnit Şerban. Până la urmă, proiectul de hotărâre a trecut, pentru că 7 din cei 11 consilieri au fost de acord cu cesiunea contractului respectiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email