Edilii ne asigură că „nu vor fi probleme cu deszăpezirea”. Experienţa iernilor trecute ne arată însă că Serviciul Public e mereu surprins că ninge în ianuarie, câte o zi

„Serviciul Public de Gospodărie Comunală e pregătit pentru deszăpezire, are sare şi tot ce-i trebuie”, ne-a spus primarul Constantin Panţurescu. El îi asigură pe cetăţeni că nu vor fi probleme şi că Serviciul Public va fi la datorie.

Dacă se va întâmpla aşa sau nu, rămâne de văzut, dacă ţinem cont de ultimele ierni în care a nins câte o zi, maxim patru, iar străzile au fost necirculabile timp îndelungat.

Cum în iarna lui 2015 la Curtea de Argeş a fost zăpadă doar câteva zile, Serviciul Public de Gospodărie Comunală (SPGC)nu  a mai anunţat licitaţie publică pentru achiziţia de sare în 2016. „Nu cred că mai facem licitaţii, pentru că mai avem de anul trecut. Probabil că o să mai cumpărăm o cantitate mai mică, dar în niciun caz nu o să luăm de acum. Ne-a mai rămas de anul trecut, oricum. O să luăm din SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), să vedem cine are”, ne declara directorul Ioan Ghiţă în decembrie 2016.

700 de euro kilometrul pătrat curăţat de zăpadă

În 2015, la Curtea de Argeş kilometrul pătrat deszăpezit a costat 6-700 de euro. În 2016, la Curtea de Argeş a fost iarnă două zile în ianuarie, şi a nins câteva ore într-o zi. S-a aşternut un strat de zăpadă de 10 centimetri pe străzi şi atât. Activitatea de deszăpezire însă a costat bugetul local aproximativ 700 de euro kilometrul pătrat. „Am făcut calculele şi deszăpezirea a costat 6-700 de euro kilometrul, un preţ bun, zicem noi. Trebuie să ţinem cont de faptul că deszăpezirea în oraş e cu totul altfel faţă de cea care se face pe drumuri naţionale. În oraşe sunt maşini, parcări, e mult mai greu”, ne spunea  Ioan Ghiţă în ianuarie 2016.

SPGC are de deszăpezit  120 de străzi pe o suprafaţă de peste 100 de kilometri cu următoarele utilaje – două autobasculante cu lamă şi sărăriţă, trei pluguri semipurtate, un tractor cu lamă şi sărăriţă, două buldoexcavatoare, două încărcătoare şi trei basculante cu sărăriţă. Utilajele au fost cumpărate din bugetul local.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email