Economia va crește real și sustenabil, cu beneficii concrete pentru români, prin măsuri de dreapta

Cu guvern PNL, România a trecut cu bine în 2020 prin criza economică generată de pandemia de COVID. Doar măsurile de dreapta, prietenoase cu mediul de afaceri, pot crea dezvoltare economică reală și resursele necesare pentru a susține creșterea puterii de cumpărare și a nivelului de trai, care să nu fie anulate de inflație.

Guvernul liberal a luat măsuri juste din noiembrie 2019 încoace și arată o perspectivă optimistă pentru revenirea în V (adică o revenire puternică, rapidă, după contracția economică provocată de criza sanitară).

“În 2020, Guvernul nu a închis economia, a investit masiv în infrastructură, a sprijinit întreprinzătorii și a susținut financiar păstrarea locurilor de muncă. Politica pro-business, cu păstrarea unui nivel scăzut de taxare și eliminarea suprataxelor PSD, și-a arătat roadele prin limitarea contracției economice, scăderea inflației, creșterea veniturilor la buget începând cu luna august 2020 cu taxe mai mici și mai puține, și crearea contextului relansării economice în V în 2021, odată ce criza sanitară începe să fie stăpânită. După ce a analizat 154 țări și peste 3.100 măsuri financiare luate de guverne în contextul pandemiei COVID, Banca Mondială a clasat România în topul mondial al țărilor cu cele mai multe și mai aplicate măsuri luate”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL Argeș, Gelu Tofan.

Conform datelor statistice, în ianuarie 2021, BNR a decis reducerea dobânzii de politică monetară de la 1.5% la 1.25%. Este a patra reducere consecutivă a dobânzii de referință operată de BNR în timpul guvernării liberale din noiembrie 2019 încoace. Rata inflației a continuat să scadă în ultimele două luni ale anului 2020. În decembrie 2020, inflația a coborât la 2,06%. Rata inflației a ajuns acum la jumătate față de decembrie 2019, după preluarea guvernării de către PNL, când inflația era de 4,04%. Sub PSD, timp de doi ani la rând, România a avut cea mai mare inflație și cele mai mari creșteri din Uniunea Europeană, cu un maximum de 5,4%, a completat purtătorul de cuvânt al PNL Argeș.

“Doar măsuri de dreapta, prietenoase cu mediul de afaceri, duc la o dezvoltare economică puternică care este în stare să susțină măsurile de solidaritate socială, creșteri sustenabile de pensii și creșterile de alocații în sprijnul familiilor românilor. Astfel, alocațiile pentru copii au crescut cu 20% de la 1 ianuarie 2021, conform calendarului stabilit de guvernul PNL în august 2020. Copiii cu vârste între 2 și 18 ani primesc, din ianuarie, 214 lei lunar. Pentru copiii până în 2 ani și copiii cu handicap până la 18 ani, cuantumul alocației este de 427 de lei lunar. Această creștere este sustenabilă și reală, nefiind anulată de marile creșteri de prețuri cum era cazul cu toate „creșterile” pe vremea guvernelor PSD”, a precizat purtătorul de cuvânt al PNL Argeș, Gelu Tofan.

 

Departamentul de Comunicare al PNL Argeș

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email