ECO – ATITUDINE PE VALEA ARGEŞULUI

 Proiectul „Energia vine din noi” lansat de Școala Gimnazială “Mircea cel Bătrân” și Asociația Comitetului de Părinți, în parteneriat cu Grupul CEZ în România, continuă seria de activități care vizează dezvoltarea și integrarea armonioasă în societate a copiilor cu unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate, cu probleme emoționale sau cu oportunități reduse. 
Sub egida „Eco Atitudine”, în perioada 11-12 octombrie, pe Valea Argeşului, în zonele Cetatea Poienari, Barajul Vidraru și Casa Argeşeană, cei 40 de elevi din cadrul proiectului au participat la activitatea de ecologizare a zonelor naturale. 
Tinerii voluntari, însoțiți de cadre didactice, părinți și angajați ai Grupului CEZ în România, au colectat peste o tonă de deșeuri, constând în sticle, hârtii, conserve, etc., reuşind să redea zonei frumusețea recunoscută.   Finalitatea acțiunii, pe lângă cea de ecologizare a zonelor naturale, constă în creşterea nivelului de conștientizare a importanței unui mediu înconjurător curat și educarea participanților în acest sens. Tinerii ecologiști au dezbătut acest aspect și cu turiștii aflați în zonele respective, punctând importanţa păstrării unui mediu liniștit și civilizat și a prevenirii degradării echilibrului ecologic. 
Vizând motivarea și încurajarea tinerilor la astfel de acțiuni viitoare, Grupul CEZ în România a organizat, ca răsplată pentru efortul elevilor, o seară de neuitat la un hotel din zona Piscu Negru – Transfăgărășan, care s-a încheiat cu un frumos foc de tabără.
Sponsorul principal al proiectului „Energia vine din noi” este Grupul CEZ în România prin intermediul platformei de responsabilitate socială corporatistă „Energie pentru bine” desfăşurată la nivelul regiunii Oltenia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email