Echipamente şi mobilier de peste 7 milioane la Spitalul Municipal

Spitalul Municipal Curtea de Argeş a anunţat pe sistemul electronic de achiziţii publice o licitaţie pentru achiziţia de aparatură medicală şi mobilier medical în valoare estimată de 7.027.569.51 lei. Potrivit LiciatiaPublica.ro, pentru  echipamentele medicale valoarea estimată, fără TVA, este 1.718.436,92 lei, pentru instrumentele chirurgicale 1.344.194,59 lei, pentru aparatele de radiologie valoarea estimată fără TVA este de 2.340.252,00 lei, pentru analizoare de sânge 619.477,35 lei, iar pentru echipamente de laborator, optice şi de precizie (cu excepţia ochelarilor)  valoarea estimată fără TVA este de 617.569,78 lei. Licitaţia are loc pe 10 septembrie şi a fost publicată şi în Jurnalul European de achiziţii publice.

În această perioadă este în implementare proiectul „Creșterea eficienței energetice a Spitalului Municipal Curtea de Argeș”. Valoarea estimata a contractului a fost de 13.178.974,73 lei (fără TVA) constituită astfel: pentru serviciile de proiectare – valoarea estimată de 386.750,00 lei formată din cheltuieli pentru întocmirea documentațiilor tehnico-economice 297.500,00 lei şi cheltuieli pentru asistenţă tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuţie a lucrărilor 89.250,00 lei.

Se reabilitează şi clădirea

Lucrările care vor fi făcute sunt de „reabilitare termică a anvelopei (izolarea termică a faţadelor, termo-hidroizolarea terasei, izolarea termică a planşeului peste ultimul nivel în cazul existenţei şarpantei”. De asemenea, se vor mai face „lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire a sistemului de furnizare a apei calde de consum (înlocuirea cazanului din centrala termică proprie, înlocuirea corpurilor de încălzire cu radiatoare, înlocuirea instalaţiei de distribuţie a agentului termic pentru încălzire şi a apei calde de consum”. Proiectul prevede şi „instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice si/sau termice pentru consum propriu, centrală pe biomasă şi sistem captoare solare termice”.

Şi sistemul de iluminat va fi refăcut prin „reabilitarea instalaţiei de iluminat, înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent şi incandescent cu corpuri de iluminat cu eficienţă energetică ridicată şi durată mare de viaţă”. Vor fi înlocuite lifturilor existente şi vor fi reparate acoperişul şi terasele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email