Ţeapa rămâne a noastră, definitiv! Contractul prin care SPGC ia motorină la suprapreţ nu poate fi anulat

Tot anul acesta Serviciul Public de Gospodărire Comunală (SPGC) va cumpăra motorină cu 6,8 lei litrul, în condiţiile în care la pompă preţul nu a sărit de 5,6 lei litrul. După cum aţi aflat din Interes Argeşean, anul acesta, licitaţia de achiziţie a motorinei a fost publicată pe SEAP şi a fost câştigată tot de SC Dragon Oil Star SRL, din Piteşti, ca şi anul trecut, pentru 235.889 euro, fără TVA. Valoarea estimată a contractului a fost de 225000 de euro, fără TVA, iar valoarea finală a fost de 235889 de euro, fără TVA. Cu TVA, suma cu care Serviciul Public cumpără motorină anul acesta este de 12,28 miliarde de lei. Contractul s-a făcut pentru 180.000 de litri, din care 150.000 de litri furnizaţi până la sfârşitul anului, iar 30.000 de litri în perioada 1 ianuarie – 31 aprilie 2012.
Tot la suprapreţ a fost cumpărat şi pietrişul, şi nisipul, şi alte materiale de care are nevoie SPGC ca să lucreze pe străzile din Curtea de Argeş. Deşi şmecheria este dovedită, nimeni nu face nimic, nici măcar reprezentanţii administraţiei publice locale, cei care spun că ar fi mai scump să anuleze contractul încheiat cu firma câştigătoare decât să meargă mai departe cu el.
Doar anul acesta, diferenţa din preţul motorinei se apropie de trei miliarde, cea de la pietriş, e de câteva sute de milioane, etc. Şi totuşi, banii au fost deja daţi sau urmează să fie daţi. Banii sunt din taxele şi impozitele locale, cele pe care cetăţenii care locuiesc la Curtea de Argeş le plătesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email