E adevărat că fumatul accelerează procesul de îmbătrânire?

Este bine-cunoscut faptul că fumatul este un obicei nociv ce are efecte devastatoare asupra sănătăţii, atât la nivel fizic, cât şi mental, unul dintre cele mai des întâlnite efecte fiind acela de a accelera procesul de îmbătrânire.

Potrivit celor de la Dampfi.ch mulţi fumători au observat faptul că odată cu trecerea anilor şi a consumului regulat de produse ce conţin tutun, părul, pielea, dinţii, dar şi alte aspecte ale corpului au avut de suferit, mult mai mult în comparaţie cu un non fumător.

Cum afectează fumatul aspectul unei persoane?

  1. Pielea este îmbătrânită prematur

Produsele tradiţionale cu tutun conţin mii de substanţe chimice nocive pentru piele, acestea având un efect negativ asupra producţiei de colagen şi elastină, ele fiind elemente esenţiale în menţinerea fermităţii pielii şi a aspectului sănătos. În acest fel, pielea nu va mai fi la fel de elastică şi va exista posibilitatea să înceapă să se lase. S-a constatat faptul că vasele de sânge de la nivelul pielii se îngustează considerabil din cauza fumatului, lucru ce va reduce substanţial nivelul de oxigen şi nutrienţii ce ajung în piele.

O altă problemă des întâlnită de către persoanele care fumează este intensificarea ridurilor din jurul ochilor, buzelor şi a frunţii, factor ce va avea un impact semnificativ asupra aspectului fizic.

  1. Dinţii şi gingiile au de suferit

Fumatul poate provoca un număr important de afecţiuni şi boli la nivelul gurii, putând în acelaşi timp să ofere danturii un aspect nesănătos şi neîngrijit.

  1. Afectează părul

Mulţi fumători au raportat faptul că părul are de suferit din cauza fumatului. Pierderea volumului, a strălucirii sau chiar căderea părului pot fi consecinţe reale ale acestui viciu, nenumărate persoane confruntându-se cu modificări fizice ce le pot ingreuna viaţa de zi cu zi şi le pot reduce încrederea în sine.

  1. Sistemul cardiovascular

O circulaţie slabă a sângelui în organism va oferi, pe lângă aspectul exterior nesănătos, nenumărate probleme la nivelul plămânilor şi a inimii, accelerând substanţial îmbătrânirea.

Cum putem preveni procesul de îmbătrânire? Cât de tare poate ajuta vapatul?

Cea mai bună soluţie pentru a avea o sănătate mult mai bună este prin renunţarea la fumat. Însă pentru multe persoane, această acţiune este foarte dificilă, de aceea se pot îndrepta către vapat pentru a reduce pofta de fumat, dar şi simptomele de sevraj.

Cu ajutorul unei ţigări electronice, orice persoană va putea să abandoneze fumatul clasic, aceasta fiind considerată o alternativă cu 95% mai sigură pentru sănătate, dar şi mai plăcută din punct de vedere al gustului şi al mirosului.

De exemplu, un elf bar 2500 este unul din cele mai populare device-uri de acest fel şi va putea să asiste o persoană să renunţe la fumatul tradiţional, fără să întâmpine probleme şi dificultăţi.

Fumatul este una dintre cele mai mari probleme ce pot influenţa în mod negativ nu doar aspectul unei persoane, ci şi sănătatea generală. Orice individ se poate bucura de un stil de viaţă mai sănătos dacă abandonează acest obicei nociv, renunţarea fiind cea mai bună soluţie pentru a împiedica îmbătrânirea prematură.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email