Duţu a fost arestat

Noile analizele de laborator efectuate de medicii legişti au făcut lumină în cazul bătrânului care a murit la câteva ore după ce a fost bătut de Ionuţ Teodoroiu. Medicii au reuşit să dovedească faptul că bătrânul suferea cu inima, iar pumnii primiţi de la agresor au avut legătură directă cu decesul. „Moartea a fost violentă. Ea s-a datorat unei insuficienţe cardio-circulatorii acute, survenite pe o suferinţă cardiac preexistentă, evidenţiată în fişa medicală a medicului de familie. Putem spune că este o legătură de cauzalitate între deces şi traumatism, indirect şi condiţionată. Faptul că a fost lovit i-a putut cauza decesul. Leziunile traumatice de la nivelul gâtului au apărut ca urmare a unei comprimări ale părţilor moi ale gâtului. L-a strâns de gât. Este o cauză care a putut favoriza decesul”, a declarat doctorul Dan Manu, şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş. Imediat după expertiza legiştilor, Ionuţ Teodoroiu  a fost retinut pentru 24 de ore, iar Tribunalul Argeş a emis  pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 29 zile fiind acuzat de lovituri cauzatoare de moarte. Acum tânărul riscă să rămână după gratii, până la 15 ani.

„Am văzut cum a sărit pe el cu picoarele!”

Oamenii care locuiesc pe strada Plopiş, acolo unde s-a petrecut incidentul, spun că nu au auzit scandal în acea noapte. Există însă un martor, care a fost audiat de poliţie şi care aduce detalii terifiante. „Era după miezul nopţii, iar bătrânul venise să o aştepte pe vecina să o ducă la muncă, şi când a văzut maşina în care erau tinerii, a vrut să plece, ca să îi facă loc să treacă celuilalt şofer. Tânărul însă i-a spus: “Stai acolo, că îţi arăt eu!” şi s-a dus peste el, a deschis portiera de la maşină şi a început să îl lovească cu pumnii. Apoi s-a sprijinit cu o mână de capota maşinii şi cu cealaltă de portieră şi a început să îl lovească cu picioarele. Aşa ceva nu am văzut în viaţa mea. Apoi au sărit prietenii tânărului care l-au luat de acolo pe agresor”, povesteşte Daniel S.

Agresorul: „Eram beat criţă şi nu-mi amintesc ce s-a întâmplat”

Aceasta a fost explicaţia pe care a dat-o anchetatorilor Ionuţ Teodororiu. Tânărul a refuzat să comenteze în vreun fel cele întâmplate, spunând că în acea seară băuse mult şi nu ştie ce a făcut. „Clientul consideră că în acele moment era atât de beat încât nu ştie ce s-a întâmplat. Apreciază că l-a lovit pe bătrân având în vedere declaraţiile celor care îl însoţeau. Nu-şi aduce aminte mare lucru”, a declarat avocatul şoferului bătăuş. Conform declaraţiilor făcute de procurorului criminalist Alexandru Petre, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, agresorul avea o alcoolemie de 0,42 la mie la cinci ore după implicarea în acest scandal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email