După The Telegraph şi Huffington Post scrie „Transfăgărăşanul, unul dintre cele mai importante motive pentru a vizita România”

90 de kilometri lungime, până la 2.034 de metri între cele mai înalte vârfuri de munți, Moldoveanu ( 2.544 de metri ) și Negoiu ( 2.537 de metri ), și apoi până la prima capitala a provincii românești vechi, Curtea de Argeș, unde sunt 1.000 de ani de istorie. Acesta este Transfăgărășanul, drum construit ca răspuns la atacul sovietic în Cehoslovacia, din 1968, pentru a ajuta armata să ajungă mai repede la frontierele de nord și vest”, scrie huffingtonpost.com.

Autorul materialului care descrie amănunţit drumul de la Sibiu la Curtea de Argeş prin munţi mărtruriseşte că  au fost cele mai grele zile din viața mea, dar nu se poate imagina ceea ce am văzut . Așa că, dacă vizitaţi România, nu uitaţi Transfăgărășanul. Luaţi o zi sau două o mașină rapidă și mergeţi să-l vedeţi. Experienţa te va lăsa mai viu decât ai fost vreodată”.

 

Articolul vine la doar câteva zile după ce Telegraph.co.uk a realizat un top al celor mai bune 10 destinaţii de călătorie din Europa, iar pe unul dintre primele locuri era Transfăgărăşanul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email