După ce s-au distrat la mare, funcţionarii Primăriei Băiculeşti se relaxează şi în Deltă, tot pe banii cetăţenilor

Scriam în ultimele numere ale ziarului nostru despre funcţionarii unor primării din zonă care merg la mare pe banii cetăţenilor. Ultimul caz prezentat de INTERES ARGEŞEAN a fost al Primăriei Pietroşani, unde 12 din cei 13 angajaţi s-au plimbat la mare, la cursuri, câte o săptămână, pe banii cetăţenilor. Au făcut cursuri de comunicare, de asistenţă socială, resurse umane,etc., şi au stat şapte zile la un complex de trei stele din Mamaia, totul pe banii locuitorilor comunei care spun că multe le lipsesc. Toată distracţia angajaţilor Primăriei Pietroşani a costat aproximativ 15.000 de euro. Cum pe site-ul Primăriei scrie că localitatea are 5000 de locuitori, asta înseamnă că fiecare dintre ei, bătrân sau copil, angajat ori şomer, a plătit câte trei euro pentru plimbarea celor care lucrează la instituţia care gospodăreşte comuna.

O altă localitate care are bani de cheltuit pentru plimbările celor care lucrează pentru săteni este Băiculeşti. Despre această comună ziarul nostru a tot scris din 2017 încoace, pentru că în fiecare an a găsit bani la buget ca să-şi plimbe angajaţii, căci cei din Primărie sunt angajaţii cetăţenilor. Ultima plimbare făcută de aceştia a fost la  un „Curs de formare profesională conform fişei de înscriere perioada 15-22 august Complex Mediteranean”. Cursul se numeşte „Comunicarea în administrația publică. Abordări practice și metode moderne de lucru”, iar preţul de catalog este 823,53  lei de persoană.
Cum funcţionarului trebuie să i se asigura casa şi masa, Primăria a cumpărat şi „Servicii de cazare la hotel – cazare pentru formare profesională / perfecţionare cazare”, pentru o persoană, cu  5.480,67 lei, adică 782,95 lei pe zi.

Credeaţi că asta a fost tot?!  Nu! În septembrie, funcţionarii vor pleca din nou la plimbare.

Cursuri de contabilitate în Deltă

Săptămâna trecută, pe sistemul electronic de achiziţii publice (SICAP) au fost publicate alte cumpărături interesante făcute de Comuna Băiculeşti – „Achizitie curs de formare profesională” şi „Servicii hoteliere hotel 3* Cormoran Resort Uzlina Murighiol Dellta” pentru perioada  05.09-12.09.2021, pentru cursul „Managementul situațiilor de urgență în instituțiile publice”.

Cursul costă 900 de lei, iar cazarea şi masa de persoană 4.050 lei, plus TVA.

„Pretul include cazare cu mic dejun şi pensiune completă în cameră dublă standard. Însoţitorul beneficiază de gratuitate la cazare şi mic dejun. Pachetul include 7 nopţi cazare, intrare: duminică, ieşire: duminică”, conform SICAP.

Tot Primăria Băiculeşti a achiziţionat, pentru aceeaşi perioadă, un curs „Financiar, Buget și Contabilitate Publică”, plus „Servicii de cazare pentru formare profesională 2021”. Cursul costă 980 de lei, iar cazarea 5.480,67 de lei de persoană, în acelaşi loc.

Interesant este că în 2018 funcţionarii acestei primării au urmat cam aceleaşi cursuri de formare profesională – Curs Resurse Umane, Curs Achiziţii Publice, Curs Rolul secretarului U.A.T,  Curs Finanţe şi Contabilitate şi Curs Management în instituţiile publice, semn că angajaţii instituţiei sunt printre cei mai mari specialişti din primăriile comunelor din zona rurală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email