După bac, şomajul! Sute de absolvenţi depun dosarele pentru obţinerea indemnizaţiei

Sute de absolvenţi de liceu şi de şcoală profesională se îndreaptă în această perioadă către Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ALOFM) din municipiul nostru, pentru a cere indemnizaţia de şomaj. Unii dintre aceştia nu au promovat bacalaureatul, alţii au trecut de acest examen, dar nu mai vor să îşi continue studiile şi îşi depun dosarele la ALOFM, în speranţa găsirii unui loc de muncă, dar şi pentru a primi indemnizaţia de şomaj.
Tinerii argeşeni care au ieşit în acest de pe băncile liceului s-au înscris imediat în baza de date a ALOFM, în speranţa că vor găsi slujba care să le permită să se întreţine singuri. Însă, din păcate, cei mai mulţi dintre ei nu au norocul să se angajeze, aşa că se mulţumesc cu câteva sute de lei pe lună, adică indemnizaţia de şomaj. „Până în acest moment din rândul absolvenţilor de liceu şi-au depus dosarele de căutător de loc de muncă 220 de tineri. Însă, în acelaşi timp, avem în plată şi doi absolvenţi de liceu. Termenul limită de depunere a  primului dosar, cel de căutător de loc de muncă, este de 60 de zile de la data finalizării cursurilor. Acum mai sunt cei care au fost corijenţi, iar termenul de 60 de zile se calculează de la data absolvirii, care diferă de în funcţie de liceu sau şcoală profesională. Apoi, absolvenţii au la dispoziţie un an de zile pentru cel de-al doilea de dosar, cel prin care solicită indemnizaţia de şomaj”, au declarat reprezentanţii ALOFM.
Însă, pentru a veni în sprijinul tinerilor, AJOFM oferă angajatorilor care încadrează în muncă absolvenţi de orice formă de învăţământ posibilitatea de a beneficia de subvenţii. Acestea se pot acorda pentru o perioadă de 12 luni de zile, iar dacă tânărul angajat are şi handicap, subvenţia se va aloca pentru o perioadă de 18 luni. Valoarea subvenţiilor primite de angajator variază în funcţie de pregătirea salariatului: 500 de lei pe lună pentru absolvent de şcoală primară, 600 de lei pentru absolvenţi de liceu sau şcoli postliceale şi 750 de lei pe lună pentru cei care au terminat o formă de învăţământ universitar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email