„După articolul din INTERES ARGEŞEAN, lucrurile s-au schimbat!”

În fiecare săptămână, în această pagină vă prezentăm cele mai interesante comentarii postate pe site-ul ziarului nostru, www.interesargesean.ro. Sunteţi bineveniţi oricând şi pe site, unde aveţi posibilitatea să vă spuneţi părerile vizavi de articolele publicate şi de declaraţiile citate de noi în materiale. Avem mulţi vizitatori constanţi, şi le mulţumim pentru asta. Se spune că presa este a patra putere în stat. Dacă este aşa, atunci asta vi se datorează dumneavoastră, cititorilor. Împreună putem schimba ceva în oraşul acesta, pe care ni-l dorim mai curat şi mai bine gospodărit. Dacă nu putem schimba, măcar încercăm, sperând că la un moment dat vocile noastre vor fi auzite. Aveţi cuvântul!

Şi săptămâna aceasta foarte mulţi cititori au comentat pe www.interesargesean.ro articolele publicate, şi au exprimat păreri pertinente şi interesante. O adevărată polemică a stârnit materialul intitulat „Laptele şi biscuiţii pentru elevi ajung la şcoală cu o zi înainte să expire”. După publicarea în ziar a articolului, lucrurile s-au schimbat la şcoala respectivă, ne scriu cititorii.
„În sfârşit lapte UHT!”, scrie o cititoare. „După articolul din ziar de a două zi fetiţă mea a primit la şcoală lapte UHT de la Lactag, cu pai, care este foarte bun la gust şi se poate bea cu adevărat”. Aceeaşi argeşeancă mai semnalează şi alte necazuri pe care le au cetăţenii. „O altă problemă sunt parcurile pentru copiii din oraş care sunt dezastruoase şi periculoase. În primul rând este cea mai mare prostie să pui pietriş într-un loc de joacă amenajat special pentru copii (şi tare aş fi curioasă să ştiu cine a fost deşteptul cu iniţiativă…tot un ales local cred). În ţările UE este interzis pietrişul în parcurile pentru copii deoarece copiii mici îl pot inhala involuntar în joacă iar copiii mari se pot bate cu el, lovindu-se.  La noi nu sunt îngrădite corespunzător şi astfel pot intră în parc beţivi (cum este cazul parcului de la Terasă) care aruncă cu diverse, urinează, aruncă chiştoace, înjură etc…urât în orice caz, pot intra haite de câini vagabonzi care muşca copiii, parcul de la Terasă este vandalizat de copii mai mari (de aici eroarea că parcul nu este îngrădit şi nu este specificat grupa de vârstă pentru care este făcut), şi, cel mai grav, este amenajat lângă un spaţiu INFECT de depozitare a gunoiului. Parcul de la Casa de Cultură este deosebit de MEDIOCRU !!!! Fântâna lui Manole, devastat. Sunt multe de spus !”
Câţi bani dau argeşenii la şcoală, pentru copii
La acelaşi material, despre laptele pe care îl primesc la şcoală copiii, comentariile sunt şi de alt gen. Iată unul dintre ele. „Nici nu este de mirare că la această şcoală se servesc copiilor noştri lapte şi corn de calitate îndoielnică. Aţi văzut unde sunt depozitate aceste alimente. În ce condiţii. Ruşine pentru cea mai bună şcoală din oraş să aibă aşa spaţiu impropriu de depozitare a alimentelor. Şi nu este normal să fie aşa la câţi bani dăm la şcoală de copil. Anul trecut copilul meu a dat 20 de lei pe semestru la fondul şcolii şi 20 lei la fondul clasei. Total 60 lei. La 800 de elevi avem o jumătate de miliard, plus ce aloca primăria, inspectoratul şi ministerul şi nu avem mai nimic condiţii la banii ăştia. Tot noi cumpărăm scaune şi tot felul de lucruri. Ce fac cei doi directori? Se aude la primărie sau la inspectorat?”
„Sens unic nerespectat”
Cititorii noştri comentează şi alte lucruri în neregulă despre care ziarul nostru a scris. „Sensul unic făcut recent pe strada Neagoe Vodă nu se respectă şi sunt incidente în fiecare săptămâna între şoferi, iar poliţia a stat o singură data aici pe stradă. La ieşirea spre bulevard pe partea dreaptă indicatoarele sunt montate prea jos şi pietonii întâi dau cu capul în ele şi apoi se pot uita dacă trece vreo maşină. Apoi semnul pentru interzis este pus în ultimul moment, deci cine este nou în oraş cu maşina, vede semnul exact când să facă curbă. Nu ar fi trebuit semnalizat la o distanţă mai mare, să ştie omul ce are de făcut? Apoi, tot pe strada asta, la ieşirea spre bulevard trecerea de pietoni care traversează spre chioşcul de ziare de pe partea cealaltă este prost pusă, deoarece este imediat ce maşina face curba. Nu este normal, trebuia pusă puţin mai încolo, ca şoferii să vadă pietonii. Majoritatea şoferilor se uită în dreapta ca să se asigure de maşinile care vin şi să le dea prioritate, şi nu văd pietonii care apar pe trecere din cauză că trecerea este exact pe traiectoria curbei. Am asistat la un accident când un pieton a fost luat pe botul unei maşini”, scrie un argeşean care a sesizat perfect neconcordanţele de pe această stradă..
„Walter Stegner ca primar”
Ideea unui primar neamţ revine în comentariile cititorilor noştri de pe site. „Eu îl propun pe dl. Walter Stegner să candideze la primărie data viitoare, că are credibilitate, a făcut foarte multe pentru oraş, pe când cei de la conducere (…) şi-au îndesat interesele lor proprii în buzunar”, ne scrie un argeşean. Alt cititor spune că municipiul nostru este oricum, numai european, nu.  ,,Municipiu” european? , se întreabă retoric cititorul nostru, care adaugă. „Aşa după cum se poate vedea la tot pasul, şi în oraşul nostru lipseşte spiritul gospodăresc al aleşilor locali. Normal ar fi fost ca fiecărui consilier local să-i revină o zonă a oraşului pentru care să răspundă de bunul mers al treburilor, sau cel puţin pentru aducerea neregulilor la cunoştinţa executivului local. Ei au însă au alte preocupări mult mai interesante şi mai personale, neavând timp pentru omul de rând. Din patru în patru ani fac tot felul de promisiuni fără acoperire pe care apoi le uită. Ar fi timpul ca şi omul de rând să-şi schimbe atitudinea faţă de aceşti indivizi, nu credeţi?”  
„Biserica, stat în stat”
Articolele şi editorialele legate de activitatea Arhiepiscopiei Argeşului au dat naştere la numeroase comentarii. Nu le publicăm pe cele în care autorii sunt jigniţi de cei care profită de totala liberă exprimare a opiniilor pe care INTERES ARGEŞESAN o oferă şi cititorilor săi. Sunt unii, poate cititori „profesionişti”, care îşi permit să arunce cu lături, sub protecţia anonimatului, în munca unor oameni. Aceştia nu au loc în această pagină.
„Biserica în România este stat în stat, ceea ce nu este corect pentru că au legi aberante în defavoarea enoriaşilor, sunt doar în favoarea şi bunăstarea bisericilor şi implicit a preoţilor. Lucrurile acestea au degenerat în toată ţara, nu numai în Curtea de Argeş, şi nimeni nu ia nici o măsură pentru că fiecare-şi primeşte bucăţica de tort. Aaaa! şi pâinea tot se fabrică la Episcopie, dar se vinde prin spatele magazinului (nu ştiu sigur dacă se vinde cu etichetă sau fără, cred că nu au etichete). Asta cine mai verifică ? NIMENI”, comentează un cititor, iar altul crede că ne facem speranţe degeaba. „Speranţe deşarte  Nu cred că se va întâmplă ceva spectaculos în activitatea Arhiepiscopiei. Odată căpătate astfel de năravuri lumeşti este greu de crezut că aceşti aşa zişi ,,slujitori ai Domnului” se vor debarasa de ele şi vor reveni la a-şi exersa adevărata lor menirea. Unii dintre ei poate pentru aşa ceva şi-au ales meseria, pentru că la ce se aude şi se poate vedea la tot pasul e greu să mai crezi altceva. Câţi dintre popii de azi trăiesc în credinţa şi smerenie, câţi nu au averi de neimaginat pentru omul simplu? Dacă stăm şi gândim puţin, într-o societaate bolnavă că a noastră ne mai mirăm de ce fac popii?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email