Ducu Gheorghiescu, premiat în Norvegia

De curând, Ducu Gheorghiescu, artistul din Curtea de Argeş cunoscut prin fotografiile sale excepţionale, a fost premiat în Norvegia la un prestigios salon foto,  „Arctic Exhibition of Photographic Art”, anul acesta salonul fiind la ediţia a 4-a. Acesta se desfășoară sub patronajul FIAP (Federation Internationale de l’Art Photographique), PSA (Photographic Society of America) și UPI (United Photographers International), cele mai importante organizații internaţionale din domeniul fotografic.
La ediția a 4-a au participat 279 fotografi din 49 de țări, cu 2702 fotografii. Din acestea, doar 1252 au fost acceptate pentru jurizare iar 97 dintre ele au fost distinse cu premii și mențiuni. Fotografiile au fost organizate în patru secțiuni.
Din cei trei fotografi români participanți la acest salon cu 36 fotografii (din care doar 7 acceptate), Ducu Gheorghiescu a trimis 12 fotografii (din care 6 acceptate), una dintre ele, intitulată „Borders” fiind distinsă cu „PSA Honorary Mention Ribbon” (Menţiune a PSA) la secțiunea  „Gheață și zăpadă”. Fotografia premiată a fost realizată în zona satului Șirnea din județul Brașov.
În ultimii ani, Ducu Gheorghiescu a participat la peste 25 de expoziții și saloane din mai multe țări precum Marea Britanie, Luxemburg, Franța, România, Croația, Spania, Argentina, Malta, Canada, Slovacia, Danemarca, Taiwan, Norvegia.
Ducu nu mai are nevoie de nicio prezentare. În câteva cuvinte, poate fi caracterizat ca cel mai bun artist fotograf nu numai din Curtea de Argeş. Fotografiile sale pot fi admirate pe www.photoducu.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email