Foto www.invictusromania.ro
Pe 9 noiembrie la Curtea de Argeș are loc cea de-a șasea ediție a Duatlonului Regal INVICTUS.
Pe 11 noiembrie 1918, cunoscută în istoria modernă ca Ziua Armistiţiului, forţele aliate au semnat pacea cu Germania, marcând astfel încheierea oficială a Primului Război Mondial.
Opt decenii mai târziu, ca urmare a participării României la ISAF-cea mai amplă operațiune NATO sub egida ONU, la data de 11 noiembrie 2003 cădea la datorie sublocotenentul (PM) Iosif Silviu Fogoraşi, primul militar român decedat pe timpul executării unei misiuni în teatrul de operații Afganistan. Acesta a fost împuşcat în urma unui atac asupra transportorului amfibiu blindat în care se afla.
Astfel, în 2014, în semn de recunoaştere a meritelor militarilor români care au reprezentat cu cinste țara pe timpul executării misiunilor din teatrele de operaţii, ziua de 11 noiembrie este declarată oficial „Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații”, conform paginii ficiale a evenimentului.
Prima ediție a Duatlonului de la Curtea de Argeș a avut loc la data de 11 noiembrie 2017, fiecare ediție ce a urmat aducând un suflu nou, în vederea realizării obiectivului principal: acela de a pune Curtea de Argeș pe harta competițiilor sportive din România și de a contribui la promovarea zonei, a locuitorilor acesteia și a frumuseții orașului care poartă cu sine secole de istorie, civilizație și cultură.
Duatlonul Regal Invictus – un eveniment al comunității argeșene
În semn de respect pentru militarii care au reprezentat și reprezintă România în misiunile din afara granițelor țării, alături de Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada” se află Asociația Sportivă „Vânătorii Posadei”, Invictus România, Asociația Camarazii, Asociația militarilor veterani și militarilor cu dizabilități – Curtea de Argeș, Primăria Curtea de Argeș, Asociația Județeană ,,Sportul Pentru Toți” Argeș și Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş, Poliția rutieră Curtea de Argeș, Jandarmeria Curtea de Argeș, ISU Curtea de Arges, Muzeul municipal Curtea de Argeș, Aqua Term, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Casa de cultură „George Topârceanu”.
Foto www.invictusromania.ro