Drumul Curtea de Argeş – Râmnicu Vălcea nu a mai fost reparat total de 32 de ani

Principala legătură a municipiului Curtea de Argeş este cu Piteştiul. Din păcate pentru noi, dacă previziunile meteorologilor referitoare la cantităţile mari de precipitaţii din perioada următoare se adeveresc, atunci podul la care se lucrează în dorul lelii de anul trecut, cel de peste Valea lui Gan (strada Victoriei), va ceda, iar drumul naţional care duce la Piteşti se rupe. După cât de repede se repară  lucrurile la noi, e posibil să rămânem o perioadă îndelungată fără legătură cu Piteştiul. Nu este însă doar asta problema.

Spre Câmpulung  e dezastru

Spre Câmpulung merg cu maşina numai cei care nu pot ocoli, se spune.  Nici nu ieşi din Curtea de Argeş, căci pe strada Valea Iaşului îţi faci o idee despre ce te aşteaptă, pe tine şi pe maşina ta. După comuna Valea Iaşului asfaltul, acolo unde este, e distrus, iar pe porţiunile betonate dezastrul e complet. Şoferii au umplut facebookul cu pozele şi înjurăturile lor referitoare la această şosea, dar asta nu a sensibilizat pe niciunul dintre cei care au putere de decizie. Astfel se închide şi legătura cu municipiul Câmpulung.

Ar mai rămâne drumul spre Râmnicu Vâlcea, dar pe dealul Momaia e la fel de rău din punct de vedere al infrastructurii rutiere. Argeşenii care fac naveta până la Tigveni, spre exemplu, ştiu exact ce înseamnă asta şi calculează cât de prost e drumul în facturile pe care le plătesc pentru reparaţiile maşinilor. Deci, nici spre Vâlcea nu mai putem merge într-un viitor apropiat dacă nu se repară şoseaua. Rămâne drumul spre munte, evadarea în Ardeal. Ghinion, pentru că nu putem  circula pe el până în iulie, deşi zăpadă nu prea mai e din mai.

Podul de peste Valea lui Gan este responsabilitatea administraţiei locale, cea care plăteşte  pentru reabilitare 440.780 lei, fără TVA, dacă nu cumva suma a mai fost suplimentată, dar restul şoseleleor care leagă, sau izolează municipiul de restul lumii, sunt ale altor administraţii pentru care Curtea de Argeş nu este deloc o prioritate.

Interpelare fără răspuns

Deputatul Dănuţ Bica a adresat ministrului Transporturilor, Lucian Şova, o interpelare având ca obiect reabilitarea şi modernizarea drumului naţional 73C, Câmpulung – Curtea de Argeş – Râmnicu Vâlcea. „Drumul Naţional DN73C, supranumit şi „Drumul celor trei capitale” (Curtea de Argeş, Câmpulung, Târgovişte), se găseşte în prezent într-o stare tehnică deplorabilă, necesitând realizarea de urgenţă a lucrărilor de reabilitare şi modernizare. Pe aceasta cale rutieră, dată în folosinţă în anul 1986, nu au fost efectuate în ultimii ani decât reparaţii izolate  ale  covorului asfaltic, pe suprafeţe   nesemnificative, motiv   pentru  care este considerat de către participanţii la trafic drept unul dintre cele mai proaste drumuri naţionale din România”,îi scrie deputatul argeşean ministrului. O interpelare asemănătoare i-a adresat deputatul Bica şi fostului ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, iar acesta i-a răspuns că „în contextul iniţierii procedurilor pentru realizarea autostrăzii Piteşti – Sibiu se analizează şi posibilitatea de asigurare a resurselor financiare necesare lucrărilor de consolidare a DN 73C”. Fostul ministru a dat un răspuns vag, fără vreun termen, iar actualul ministru nu a dat niciun răspuns, semn că izolarea municipiului Curtea de Argeş nu interesează pe nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email