Drumarii din Argeş se pregătesc de iarnă

Deşi vremea este încă frumoasă, autorităţile judeţene au început pregătirile pentru sezonul rece. Consiliul Judeţean Argeş a aprobat, recent, planul de acţiune pentru prevenirea şi combaterea înzăpezirii şi poleiului pe drumurile şi podurile judeţene în iarna 2011 – 2012. Reţeaua de drumuri judeţene, în lungime totală de 1.194 de kilometri, a fost clasificată în patru niveluri de viabilitate, în funcţie de importanţa lor socio-economică. Primul nivel de viabilitate necesită deszăpezire în termen de 10 ore pentru minimum o bandă de circulaţie şi între două şi patru zile pentru eliberarea ambelor benzi de circulaţie. Al doilea nivel de viabilitate necesită deszăpezire în cel mult două zile pentru minimum o banda de circulaţie şi până la şase zile pentru eliberarea ambelor benzi de circulaţie, în timp ce al treilea nivel necesită o intervenţie de patru zile pentru o bandă şi până la zece zile pentru ambele benzi. Pentru drumurile încadrate la ultimul nivel de viabilitate, la care cheltuielile necesare întreţinerii pe timpul iernii sunt nejustificate economic, deszăpezirea sau combaterea lunecuşului se va efectua numai în cazuri deosebite, când situaţia o impune.
Deszăpezirea va costa peste 4 milioane de lei
Reţeaua de drumuri judeţene este împărţită în cinci districte, respectiv Piteşti, Câmpulung Muscel, Curtea de Argeş, Costeşti şi Căteasca. Acţiunile de întreţinere şi deszăpezire vor fi dirijate de personalul operativ al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri Argeş. Materialele antiderapante, constând în 7.500 de metri cubi de nisip şi 1.600 de tone de sare, urmează să fie depozitate la bazele de deszăpezire. Autorităţile estimează că pentru iarna 2011 – 2012, în condiţii de vreme rea, este necesară suma de 4.100.000 de lei, repartizată proporţional cu lungimea de drumuri de deszăpezit pe fiecare district. La districte vor fi numiţi dispeceri care să coordoneze, să supravegheze, să monitorizeze, şi să răspundă de buna desfăşurare a acţiunilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email