Drum judeţean cu noroi până la genunchi

DJ 704 G, care face legătura între Argeş şi Vălcea, este impracticabil

Consiliul Judeţean îşi propune să aloce bani pentru reparaţii de mulţi ani, numai că banii nu au fost niciodată daţi

Se spune că în Argeş drumurile sunt foarte proaste. Este vorba mai ales de drumurile judeţene ori naţionale, căci în unele localităţi problema a fost rezolvată pe plan local. O astfel de unitate administrativ teritorială este comuna Cicăneşti, unde sunt asfaltate toate uliţele. Paradoxal, unde se termină drumurile comunale şi încep cele judeţene începe şi dezastrul. Este cazul DJ 704 G, care face legătura între Argeş şi Vălcea, o aşa zisă şosea care trece prin locuri pitoreşti şi care, dacă ar fi un drum adevărat, nu aşa cum este acum, o potecă ceva mai mare pe care noroiul are peste 40 de centimetri şi pe care se poate merge cu greu doar pe jos, ar duce la o scurtare semnificativă a distanţei dintre Transfăgărăşan şi Valea Oltului. Turiştii ar avea posibilitatae să circule de la Albeşti la Cicăneşti, apoi la Şuici şi imediat spre Valea Oltului.

O poveste veche

În 2016, în lista obiectivelor de investiții ale Consiliului Județean Argeș se afla şi „Modernizare DJ 704 G Albești (DN 7 C) – Cicănești – Șuici (DJ 703 H), km 0+000 – 13+500, L = 13,500 km, în comunele Albești de Argeș, Cicănești și Șuici”, precum şi „Modernizare pe DJ 703 G Limita județului Vâlcea – Ianculești – Șuici (DJ 703 H), km 14+000 – 20+211, L = 6,211 km, comuna Șuici”. Programul a fost aprobat la începutul anului, dar această parte a lui nu a fost pusă în practică nici trei ani mai târziu. Nimic nu s-a făcut de atunci şi până acum pe acest drum judeţean, niciun metru de piatră ori alt material nu a fost pus acolo, iar starea drumului s-a degradat continuu. Nu aşa s-a întâmplat în Vâlcea, unde există proiecte, puse în practică, pentru reabilitarea şi modernizarea drumurilor care fac legătura cu Argeşul.

Cetăţenii s-au revoltat

Cetăţenii care locuiesc în zona acestu drum judeţean şi care nu pot ajunge acasă decât pe jos, atunci când nu plouă prea tare, au trimis două memorii la Consiliul Judeţean (CJ) în speranţa că drumul va deveni circulabil. După primirea primului memoriu, Consiliul Judeţean a trimis o adresă Regiei de Drumuri, iar după ce aceasta din urmă a răspuns că „în 2018 nu au fost alocate fonduri pentru întreţinertea acestui sector”, Consiliul i-a informat pe cicăneşteni că „în Programul de lucrări aferent anului 2019 vor fi incluse lucrări de reparare a tronsonului menţionat”.

În al doilea răspuns al CJ, după al doilea memoriu, scrie că „am solicitat Regiei Autonome Judeţene de Drumuri Argeş  soluţionarea în regim de urgenţă a problemelor semnalate”.

Sintagma „regim de urgenţă” e cheia, pentru că „urgenţa” a doar a lor, a lcouitorilor comunei, nu şi a administraţiei judeţene. Locuitorii comunei Cicăneşti aşteaptă de ani buni ca CJ să arunce o privire şi acestui drum judeţean, probabil cel mai prost din ţară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email