Droguri în parcul Bisericii Domneşti?!

Parcul de la Biserica Domnească s-a transformat treptat dintr-un loc unde turiştii ar trebui să vină şi să se bucure de linişte, într-unul de întâlnire pentru amorezi, sau, mai grav, pentru consumatorii de substanţe nu tocmai legale. Seringi folosite, prezervative, teste de sarcină, absorbante folosite, zeci de sticle de bere, PET-uri, haine aruncate, becuri, gunoaie de tot felul, de asta au parte cei care vin să viziteze Biserica Domnească. Alertaţi de situaţia de aici, mai mulţi elevi ai Colegiului Naţional „Vlaicu Vodă”, membri ai Asociaţiei de Turism şi Ecologie „Călţun”, s-au înarmat cu mănuşi şi saci menajeri şi au venit să cureţe parcul. „Nu ne-am fi imaginat vreodată că lângă o biserică, lângă un monument istoric atât de important, se pot găsi atâtea mizerii. Nu este pentru prima dată când curăţăm această zonă, însă niciodată nu am găsit aşa ceva. Cum să vii în parc, la Biserica Domnească, şi să arunci la întâmplare toate gunoaiele?”, se întreabă, retoric, Andreea Dinoiu.

Cum au ajuns în parc seringile folosite?

Preţ de câteva ore, elevii au adunat zeci de saci de gunoi. „Nu pot să înţeleg cum cineva poate să arunce în parc un test de sarcină. Sau cum au ajuns aici seringile folosite şi vată…”, spuneau copiii în timp ce adunau mizeriile lăsate în urma lor de cei care au trecut pe acolo. Parcul de la Biserica Domnească se află în administrarea Muzeului Municipal şi în fiecare noapte porţile de acces sunt închise. „De la ora 18.00 şi până a doua zi, la ora 10.00, accesul în incinta parcului este interzis. Noi închidem porţile, însă este foarte posibil ca tinerii să sară gardul. Ziua în amiaza mare nu ar avea cum să se întâmple aşa ceva. Cât despre existenţa seringilor, nu ştiu ce sa cred, până acum nu ne-a sesizat nimeni despre acest lucru”, spune Florin Scărlătescu, directorul Muzeului Municipal.

„Au fost doar cazuri de tineri intoxicaţi cu substanţe etnobotanice”

Reprezentanţii Poliţiei spun că fac frecvent controale pentru a preveni traficul şi consumul de droguri, însă până în acest moment, nu au existat cazuri concrete. „Drogurile sunt un adevărat pericol şi noi avem mereu în atenţie acest aspect. Se fac mereu controale, razii… La Curtea de Argeş însă nu am avut cazuri de drogaţi şi nici la Urgenţa Spitalului Municipal nu au sosit persoane care să fi necesitat îngrijiri medicale  după ce au utilizat astfel de substanţe. Nici sesizări nu am primit în acest sens”, spune Traian Ene, şeful Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipale. Până în acest moment doar plantele etnobotanice au fost cele care au dat bătăi de cap poliţiştilor. „
Au existat câteva cazuri de tineri intoxicaţi cu produse etnobotanice, cumpărate de la magazinele de vise. Însă doar atât”, explică reprezentanţii Poliţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email