Drobeta – o echipă „ţărănească” şi un meci urât

F.C. Internaţional Curtea de Argeş – Drobeta Tr. Severin 0-0. Meci de pregătire cu mulţi nervi de parcă era o partidă pe puncte şi bani mulţi. În prima repriză arbitrul piteştean Daniel Pop a arătat 6 cartonaşe galbene şi unul roşu.

Ivorianul Emanuel Kone s-a accidentat grav în minutul 4 când s-a ciocnit cu fundaşul Dan Ignat. Lovit rău la faţă, după ce i s-au acordat îngrijiri medicale, Kone a mers cu greu până la salvare, după care şi-a pierdut cunoştinţa făcând comoţie cerebrală şi a fost dus la Spitalul Judeţean. Medicii de la Spitalul Judeţean din Piteşti l-au consultat şi i-au pus un diagnostic preventiv de leziune a măduvei cervicale, motiv pentru care jucătorul ivorian  a fost dus imediat la Bucureşti cu elicopterul. După miezul nopţii, medicii de la Spitalul Universitar din Bucureşti au dat o veste bună: starea lui Emanuel Kone era stabilizată, şi diagnosticul nu este de leziune a măduvei cervicale, şi revenirea lui pe teren la antrenamente va fi posibilă în câteva zile.

Frăsineanu a ratat un penalty

Arbitrul Daniel Pop l-a eliminat în minutul 30 pe mijlocaşul Hugo Mutinho pentru injurii, după ce în prealabil îi arătase cartonaşul galben. În locul lui, pentru că era un meci amical, a intrat Dacian Bârza. Apoi, în minutul 32, F.C. Internaţional a beneficiat de un penalty pe care Frăsineanu l-a ratat, şutul său fiind parat de portarul Alin Barbu.

În repriza a doua, spiritele s-au mai liniştit

În repriza a doua, jocul s-a mai liniştit, iar arbitrul a mai arătat doar un cartonaş galben. Interul a dominat teritorial, a ratat câteva ocazii de gol, dar cea mai mare oportunitate a irosit-o severineanul Fotescu, care în minutul 67 nu a nimerit poarta goală de la 8-9 metri, puţin lateral stânga.

„A fost un meci urât”

„A fost un meci urât pe care vreau să-l uităm cât mai repede. Nu înţeleg de ce echipa de la Tr. Severin a jucat atât de <ţărăneşte>; aşa ceva nu se face la un meci amical, de pregătire. Cel mai rău este pentru noi că s-a accidentat destul de grav Emanuel Kone, jucător ce era unul din titulari. În linii mari, echipa cu care vom începe campionatul aceasta este. Şi dacă pe ultima sută de metri va mai veni un jucător sau doi, problema omogenizării echipei va fi şi mai mare”. Declaraţia aparţine antrenorului Ştefan Stoica de la F.C. Internaţional Curtea de Argeş.

Internaţional. 2 M. Popa – 2 Băcilă, 3 Ousmane Viera, 21 Vlad Chericheş, 25 George Neagu – 5 Emanuel Kone (min 4 Alexandru Ciucur), 7 Mihai Răduţ, 14 Claudiu Voiculeţ, 24 Cornel Frăsineanu – 18 Claudiu Ionescu II, 26 Marius Jianu. Antrenor Ştefan Stoica.
În repriza a doua au mai jucat: 1 Florin Pampea, 6 Tiberiu Bier, 9 Lucian Itu,  11 Ovidiu Stoianof, 15 Gabriel Matei, 16 Alexandru Stoica, 17 Ramses Gado, 27 AL. Filip, 23 FL. Popa.
Din lot mai fac parte: 32 Daniel Mutu, 8 Ovidiu Vezan şi 10 Cătălin Lazăr. Ultimii doi nu au jucat
fiind accidentaţi.

Drobeta Tr. Severin. 2 A. Barbu – 19 N. Poenaru, 15 M. Ardeleanu, 21 D. Ignat, 5 C. Doicaru – 22 M. Mitici, 11 R. Alexandru, 13 Hugo Mutinho (min. 30 D. Bârza), 7 Cr. Poiană – 10 Cr. Venaru, 17 G. Tobă. Antrenor Marian Bucurescu
În repriza a doua au mai jucat: 1 N. Bănică, 2 A. Berceanu, 6 I. Ilie, 9 D. Bârza, 20 F. Roşianu, 23 Al. Fotescu, 24 A. Mogoş.

Arbitru Daniel Pop
Asistenţi: Gabriel Stroe şi Iulian Bădiţă – toţi din Piteşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email