Drapelul de luptă al Vânătorilor de Munte, decorat cu Ordinul „Virtutea Militară” – în grad de Ofiţer

Drapelul de lupă al Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada” a fost decorat cu Ordinul „Virtutea Militară” – în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari de război, în cadrul unui ceremonial care a avut loc, zilele trecute, în piaţa de la Biserica Domnească.

Decoraţia a fost conferită de preşedintele României, Traian Băsescu, la propunerea ministrului Apărării, Mircea Duşa, semn de recunoştinţă şi apreciere deosebită a profesionalismului demonstrat pe timpul participării la îndeplinirea cu succes a misiunilor asumate de România în teatrul de operaţii militare din Afganistan.

Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada” este o unitate de elită în cadrul forţelor terestre”

La eveniment, alături de comandatul Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, lt.col. Florin Corneliu Şoltuz, au participat Mihai Oprescu, prefectul judeţului Argeş, viceprimarul Cristian Mitrofan, comisar şef Ionel Ispir, comandant IPJ Argeş, gen. de brigadă Cătălin Tomescu, comandat Divizia 1 Infanterie „Dacica”, reprezentanţii Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Posada”, dar şi părinţii, soţiile şi copiii militarilor. Festivitatea a debutat cu prezentarea onorului şi raportului reprezentantului eşalonului superior, după care a fost citit Decretul Prezidenţial. „Decorarea Drapelului de luptă cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de ofiţer, cu însemn pentru militari de război, reprezintă pentru noi un moment de aleasă mândrie, dar şi o recunoaşterea faptului că Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada” este o unitate de elită în cadrul forţelor terestre”, a declarat lt.col. Florin Corneliu Şoltuz. La rândul său, gen. Cătălin Tomescu, cel care a decorat drapelul unităţii militare, a spus că „această distincţie reprezintă recunoaşterea meritelor fiecărui militar din cadrul batalionului”. Festivitatea a continuat cu un moment extrem de emoţionant, şi anume Executarea apelului solemn, în cadrul căruia au fost amintiţi militarii din cadrul Batalionului 33 Vânători de munte „Posada” căzuţi la datorie, respectiv: Aurel Marcu, Florin Bădiceanu, Valerică Leu, Dan Ciubotaru şi Paul Caracudă.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea cadrelor Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”

 

Cătălin Popa, Foto Sorin Badea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email