Dr. Florian Badea l-a înlocuit pe dr. Bogdan Georgescu la conducerea Spitalului

De vineri, noul manager interimar al Spitalului Municipal este dr. Florian Badea, care l-a înlocuit pe dr. Bogdan Georgescu. Acesta din urmă a stat în funcţie două două săptămâni.

 

Foarte mulţi argeşeni s-au bucurat când chirurgul Bogdan Georgescu a fost numit prin ordin de ministru manager al Spitalului Curtea de Argeş, pe 8 mai. Medicul are o foarte bună imagine în oraş, este un bun profesionist şi un om corect. Schimbarea sa cu dr. Florian Badea a fost făcută prin dispoziţie de primar.

Motivele schimbării

Primarul Panţurescu invocă în corpul dispoziţiei o recentă reglementare legală potrivit căreia pe perioada stării de urgenţă managerii pot fi numiţi prin ordin de ministru, iar după încetarea acesteia „conducerea interimară a spitalelor publice din reţeaua Ministerului Sănătăţii se numeşte – pentru autorităţile administraţiei publice locale prin act adminitrativ al primarului unităţii administrativ teritoriale”. Prin urmare, „începând cu data de 22 mai dr. Florian Badea, medic primar O.G. se numeşte în funcţia de manager interimar al Spitalului Municipal Curtea de Argeş până la ocuparea postului prin concurs, dar nu mai mult de 6 luni de la data numirii. Cu aceeaşi dată încetează mandatul său de director medical interimar la Spital al dr.Bogdan Georgescu”, potrivit dispoziţiei primarului.  Documentul mai prevede că numirea doctorului Badea este efectuată „în contextul încetării de drept a valabilităţii ordinului de ministru prin care dr. Georgescu a fost numit manager”.

 

Două săptămâni de foc

Chirurgul Bogdan Georgescu a avut două săptămâni de foc la conducerea Spitalului. La câteva zile de la numire a apărut cazul pacientei confirmate cu coronavirus despre care ziarul nostru v-a informat.  „Nu se făcea triaj, nu existau circuite când am venit la conducere, dar am reuşit să le fac. Personalul a fost reticent la toate măsurile pe care le-am luat eu”, ne-a spus dr. Georgescu.  Unele cadre medicale au refuzat să fie testate şi altele au refuzat izolarea după apariţia cazului de coronavirus.

Dr. Florian Badea, cunoscut şi apreciat, la rându-i, de către pacienţi, a ocupat funcţia de director medical în ultimii doi ani şi lucrează la Spitalul din Curtea de Argeş din 1982. „Continuăm ce am făcut de doi ani în echipă cu fostul manager, domnul  Viorel Popescu, proiectele pe care le avem în derulare la Spital şi cele care vor veni (dotarea ambulatoriului spitalului – n.a.). Am lucrat bine în echipă, mi-au plăcut ideea şi echipa. În această echipă am adus doctori în spital, am făcut secţii noi. Oricum, mandatul meu este pe durată limitată”, ne-a spus dr. Badea, care a promis declaraţii mai ample săptămâna aceasta. Deocamdată nu se ştie cine va fi director medical al Spitalului, noul manager având câteva variante.

Ce se întâmplă cu ancheta epidemiologică

În prima săptămâna din mandatul fostului managerul Bogdan Georgescu o pacientă a fost confirmată cu Covid 19 la Spitalul Curtea de Argeş. Potrivit prefectului Emanuel Soare, „ancheta se derulează conform, iar măsurile sunt clare acolo. Au fost identificați contacţii și izolați”. De la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş am aflat că ancheta nu s-a finalizat şi am fost asiguraţi că vom primi informaţii imediat cum va fi gata. „Până în acest moment  ancheta epidemiologică la Spitalul Municipal Curtea de Argeş nu este înca finalizată”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al instituţiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email