Două SRL-uri şi un PFA vor contractul de 3,4 miliarde scos la licitaţie de ADI Molivişu

ADI Molivişu merge mai departe cu proiectul marii staţiuni de schi, cel puţin la nivel de licitaţii şi de declaraţii, căci altfel lucrurile s-au împotmolit.

După ce a plimbat consilierii judeţeni la munte şi le-a arătat ce frumos este acum şi le-a spus cât de minunat va fi în viitor, preşedintele Asociţiei, Pavel Bârlă, a semnat şi lista participanţilor la ultima licitaţie anunţată de ADI Molivişu. Este vorba despre ofertanţiiparticipanţi  la procedura de achizitie publică prin cerere de oferte pentru atribuirea contractului de servicii având ca obiect achiziţie servicii de asistenţă tehnică pentru supervizarea lucrărilor proiectului „Crearea infrastructurii generale şi specifice activităţilor de turism din arealul climatic Ghiţu-Molivişu, comuna Arefu, judeţul Argeş”. Aceştia sunt – SC IKEN CONSTRUCT MANAGEMENT SRL, cu sediul în  București, SC AGORA PROIECT SRL, cu sediul în comuna Răzvad, judeţul Dâmbovița, şi PFA RĂDUCANU RADU CONSTANTIN, cu sediul în  Pitești.

Ce servicii trebuie prestate

După cum aţi aflat din ziarul nostru, pe 30 decembrie, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Molivişu a organizat o licitaţie pentru „Achiziţie servicii de Asistenţă Tehnică pentru Supervizarea Lucrărilor proiectului „Crearea infrastructurii generale şi specifice activităţilor de turism din arealul climatic Ghiţu – Molivişu, comuna Arefu, judeţul Argeş” – Pârtie de schi A1, instalaţii de transport, echipamente pentru producerea zăpezii artificiale, echipamente de întreţinere pârtii; Construirea unei pârtii de schi A2 – ,,uşoară” destinată practicării şi celorlalte sporturi de iarnă (săniuş); Valorificarea în scop turistic a turbăriei Molivişu; Crearea infrastructurii de agrement la baza pârtiei de schi; Construire observator turistic în masivul Ghiţu; Modernizare drum de acces; Instalaţie de captare, tratare şi distribuţie apă potabilă; Sistem de canalizare apă uzată; Realizarea de reţele electrice de distribuţie pentru alimentarea cu energie electrică; Valorificarea în scop turistic a resurselor regenerabile locale de energie”. Valoarea estimată a contractului este de 344,411.57 lei, fără TVA.

Condiţii minimale

 

Firma care va câştiga licitaţia trebuie să „furnizeze asistenţă tehnică sub forma serviciilor de supervizare pentru implementarea contractelor de lucrări”, conform caietului de sarcini. Deşi serviciile care trebuie prestate sunt multe şi complicate, iar suma estimată a fi cheltuită pentru ele, mare, condiţiile care trebuie respectate sunt minimale. Astfel, conform clarificărilor transmise de către A.D.I. Molivişu, nu există un nivel minim impus pentru cifra de afaceri a societăţilor care s-au înscris la licitaţie, nu există un nivel minim impus pentru valoarea experienţei similare, nu s-a solicitat un număr minim de specialişti implicaţi în proiect şi niciun fel de specializări ori autorizări pentru aceştia. Acum, dacă se elimină birocraţia, e foarte bine, spun specialiştii, căci trebuie să demonstrezi că poţi face ceva făcând. Dar, spun aceiaşi specialişti, condiţiile minime ori inexistente trezesc suspiciuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email