Două persoane au suferit arsuri în incendii la Cicăneşti şi Corbi

În urma incendiilor de vegetație uscată de astăzi, două persoane au suferit arsuri și au fost preluate de către echipajele medicale SMURD și SAJ, potrivit ISU Argeş. Incendiile au izbucnit în localitățile Corbi și Cicănești.

De altfel, în ultimele 24 de ore a fost nevoie de intervenția pompierilor argeșeni pentru localizarea și lichidarea a 17 incendii produse atât pe parcursul zilei cât și pe timpul nopții.
15 incendii au izbucnit la vegetație, iar în câteva cazuri au fost afectate și construcțiile din gospodăriile cetățenilor.
Bilanțul acesta negativ pentru mediu în județul nostru a însumat distrugerea vegetației pe o suprafață totală de teren de aproximativ 261.000 mp, iar localitățile unde pompierii au luptat cu flăcările sunt: Ștefănești, Vedea, Tigveni, Valea Iașului, Topoloveni, Suseni, Uda, Bălilești, Leordeni, Davidești, Rociu și Pitești.
Cu multă muncă, incendiile au fost oprite din propagarea către pădure și zonele locuite, intervențiile fiind dificile din cauza vântului și în unele cazuri din cauza terenului greu accesibil. Cu toate acestea, până la sosirea forțelor de intervenție, pe lângă terenul afectat, flăcările au mai ars aproximativ 10 mp din acoperișul unei construcții și 30 de pomi fructiferi în localitatea Bălilești, iar în localitatea Leordeni o anexă gospodărească și 20 de baloți de paie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email