Două companii din Curtea de Argeş, premiate de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare

Un cultivator de cereale, o companie – service auto, un producător de mobilier în stil antic, un procesor de fructe și legume, mai multe brutării, un producător de hârtie și cel mai mare producător de țiței și gaze din sud -estul Europei sunt printre cele 15 companii românești premiate de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare ( BERD) și Uniunea Europeană ( UE) pentru promovarea eficienței energetice

Acordarea acestor distincţii ale UE – BERD, Premiile de excelenţă ale energiei durabile, a avut loc la București zilele trecute. Au fost recunoscute astgfel cele mai de succes proiecte de energie durabilă din România finanțate de BERD și UE .

Premiul idei strălucite pentru investiții inteligente în domeniul energiei durabile a ajuns la Curtea de Argeş, la procesatorul de fructe și legume SC Alex Star SRL. Cu un împrumut de 65,500 de euro de la UniCredit Țiriac Bank, compania a adăugat o nouă autoclavă la o linie de sterilizare de fructe și legume, reducerea consumului de energie fiind de 34 la sută .

 

Premiul pentru investiții în energia durabilă în sectorul plastic a fost câștigat de SC Electroargeș SA, producător de aparate electrice și instrumente electrice cu sediul tot în Curtea de Argeș. Această companie a beneficiat de un împrumut de 700.000 de euro prin BCR şi a investit în modernizarea a opt mașini de injecție mase plastice, reducerea consumului de energie electrică fiind de 59 la sută pe tona de produse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email